Follow Us @lizaaryannazaara

Friday, February 8, 2019

Orchids Flower Delivery: What Orchids Mean in Different Places

February 08, 2019 0 Comments
In and around the world, the most popular type of flower is Orchids. Its popularity makes it a very ideal gift for every special occasions and celebrations. Sending Flower Delivery e is, in fact, a perfect way to show sentiments and to convey emotions. According to the Florist, this flowering plant symbolizes a whole lot of things in different places. Check this out:

To the Greeks – Orchids mean Fertility and Virility
Based on the mythology, the gods and goddesses of Greek myths used Orchids to symbolize fertility and virility. They were known to eat the flowers of Orchids before making love to determine the gender of their child. A hand bouquet of Orchids was also a common gift given to the Greek women to mean romance and love.
To People who lived during the Victorian Era – Orchids mean Affluence
The Orchids during the Victorian Era were used to complement the suit of tight corsets and the hats, as well as to symbolize affluence. Having special flower arrangement of Orchids in the home or a little Orchid flower worn on clothes speaks of luxury and status of wealth.
To the Americans
Orchids were also used in the old days as symbol of strength and power. To the Americans of the modern day, this flower is symbolic of love and romance, beauty and femininity, and affection and admiration. You can send Orchids as birthday flowers for mom or as graduation gift to a friend.

To the People in the East
Orchids were used in China as medicinal and health remedy. The flowers were believed to contain medicinal and healing effects to the body. In the modern day, the flowers of Orchids are symbolic of inner peace, healing, and purity that make the soul happy and free. If you are thinking of giving Orchids as gift to a special person on special day, you can always ask the florist in Singapore to assist you with the right design.
Orchids are very distinct from other types of flowers in the flower shop Singapore. This is because of its shapes, colors, varieties, and patterns. Its popularity and uses, as well as symbols seem to set it apart as a very special flower. More than just a gift for Flower Delivery on special occasions, events, or purposes, this plant makes everyone feel wonderful and special. Orchids are among the flowering plant that are suitable for indoor and outdoor house planting.

Thursday, February 7, 2019

How to Make the Right Choice on Valentine’s Flowers

February 07, 2019 0 Comments
When talking about Valentine’s Day, flowers will always be something that anyone thinks to make this occasion romantic. Men usually give flowers to women on this day to show their love. You cannot deny the fact that it is easy to impress a girl with just a bouquet of flowers. The beauty of flowers somehow touches their heart and makes them realize their worth. No wonder why a flower delivery service is in demand on Valentine’s Day.


How to Choose the Right Valentine’s Day Flowers

It can be challenging for you to pick for the right flowers that you will give to your special someone on Valentine’s Day knowing that you’ll have plenty of options to choose from. It is not just about looking for affordable flowers but you also have to be assured that you can give fresh flowers in a stunning arrangement if you really want to show your sincerity. Besides, you can already get beautiful bouquets at reasonable costs as long as you are patient to look for a reliable florist.

If you want the recipient to appreciate the flowers they why not consider her own preferences? You can do some research about her favorite flowers as well as her favorite color so it would be easy for you to decide about what to include in the bouquet. There are also lots of flower arrangements presented by online florists. You can have simple arrangements or you can also look for a sophisticated arrangement as long as you can afford the cost.

You also have to know more about birthday flowers just like birthstones. Another thing that could help you pick the right flowers for your girl is being aware of the flowers’ meanings. Each flower symbolizes a certain meaning that you can connect to what you feel, so if ever that you can hardly express your feelings, you can simply use flowers as a language to express your emotions.

The personality of the recipient can also be a factor for you to decide on what flowers to give on Valentine’s Day. You can also get ideas from the florist about the kind of arrangement perfect for the flowers so you can have the peace of mind you need of making an impression. Start searching for flowers before Valentine’s Day to avoid paying much for flower delivery service. However, it would be more meaningful if you’ll give the flowers yourself.

Friday, February 1, 2019

"Tips Penjagaan Muka | Pencuci Muka Aloe Vera - Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser"

February 01, 2019 1 Comments
Assalamualaikum semua, siapa yang kat sini jenis muka berminyak? Mesti korang rasa kurang yakin bila berhadapan dengan orang ramai kan kan. Macam saya juga, muka saya ni memang cepat sangat mengeluarkan minyak walaupun dah pakai makeup tebal gila. Terpaksa touch-up banyak kali untuk cover minyak tu. Bahagian yang selalu berminyak pula adalah di bahagian T Zone. So memang rimas sangatlah, kadang-kadang bila keluar tu cepat-cepat nak balik supaya dapat basuh muka.


Saya dah try banyak produt lain tapi muka still berminyak, sampailah saya jumpa produk daripada Hansaegee Nature iaitu  ALOE AC Clean Bubble Cleanser.  Kenapa saya pilih produk ni? sebab Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni berbentuk buih-buih halus bila di pam di tangan. Ia akan meresap jauh ke dalam kulit muka korang untuk keluarkan semua minyak-minyak, pori yang tersangkut, sampai ke liang pori paling hujung dia cuci habis. Lepas dia keluarkan semua minyak dan kotoran muka tu, muka akan terasa lembap dan segar. Tidak mengeringkan sama sekali ya. Balik-balik jugalah saya cuci muka dengan cleanser ni hahaha. Rasa macam ketagih la pula! hahaha OH YA! All product dari Hansaegee Nature ni, 100% Original "MADE IN KOREA" tau.


Bukan setakat muka berminyak, tapi muka saya ni juga jenis yang cepat kering dan kusam. Bila dah selalu pakai makeup, macam-macam bahan kimia yang dah sangkut dekat kulit ni. So, ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni banyak membantu dalam menjaga kulit wajah saya sebab banyak kelebihan dan kebaikan pencuci muka ni. Korang boleh baca dibawah ni kebaikan Cleanser Hansaegee Nature ni ya

 *Mengawal minyak yang berlebihan
*Menanggalkan sel kulit mati
*Mencuci jauh ke dalam lubang pores muka
*Membantu merawat masalah jerawat
*Melembapkan kulit (lepas cuci, muka akan lembap dan tidak kering)
*Super Clean Bubble Cleanser
*Sesuai dengan semua jenis kulit (Oily, Dry and Combination) 


Kebanyakan pencuci muka yang lain, lepas cuci muka confirm akan kering kan, tapi ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni TIDAK SAMA SEKALI !! Lepas ja cuci muka, kulit muka saya ni tetap lembap. Selalu lepas cuci muka rasa kejang ja muka kan, tapi yang ni rasa lembut ja muka. Memang best sangat-sangat.  Sambil dia buang kotoran tu kan, kulit mati juga akan di bawa bersama. Ada juga kesan exfoliate tapi tidak akan merosakkan sel kulit sihat,malahan dia bagi nutrien pada kulit kita. Produk ni juga mengandungi Tea Tree Leaf Oil yang sangat bagus untuk kulit. So memang kulit muka kita akan  nampak lebih bermaya,sihat dan mencerahkan juga sebab dia dah buang sekali sel-sel kulit mati.So, produk ni memang sangat sesuai untuk semua jenis kulit sama ada kulit sensitif, kering, berminyak, jerawat, blackhead, whitehead dan kulit kusam.


Sekarang ni, bila pakai makeup lama pun tak risau dah sebab ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni membersih jauh kedalam lubang pores muka kita. So, kulit muka kita akan sentiasa terjaga sepanjang masa. Bukan tu saja tetapi apa yang saya paling perasan sekali, pori makin kecik dan sekaligus whitehead pun berkurangan. Nampak tak buih dia, memang halus dan akan masuk jauh kedalam kulit korang. 


Okay korang, kalau nak kulit putih segebu ala orang Korea, saya recommended korang dengan Produk Hansaegee ni ya. Saya susah nak recommend orang bab-bab produk kecantikan ni tapi Produk Hansaegee Nature ni paling terbaik sebab tu saya nak kongsi dengan korang semua, supaya sama-sama CANTIK!!  Produk Hansaegee Nature ni  adalah produk yang berkualiti tinggi dan selamat digunakan. So boleh refer details dibawah, untuk dapatkan produk-produk Hansaegee Nature.

Pic baru lepas cuci muka, memang sangat-sangat segar, lembut, bermaya, dan glowing, Try It Girls!!
See you next entry. Babai

🍁Company name: Hansaegee Nature

Wednesday, January 23, 2019

Media, Local & International Artiste Tossed Their Way to Good Fortune At Promenade Hotel Kota Kinabalu

January 23, 2019 0 Comments
Chinese New Year celebration is never complete without the partaking of the traditional auspicious salad dish known as ‘Yee Sang’. To kick start the Year, Promenade Hotel Kota Kinabalu shared a customary tossing of ‘Yee Sang’ session with members of the press before indulging in a tantalizing medley of Must-Try festive dishes specially prepared by the Hotel’s Executive Chef Alvin Tan & his team of Master Chef’s.



Due to its past overwhelming response, Chef Alvin & his team will continue to serve this year’s ‘Yee Sang’ condiments with healthy Olive Oil to usher in Good HEALTH,Fortune, Luck, Wealth and Longevity throughout the year.



Besides the Healthy Prosperity ‘Yee Sang’, which is available for takeaways until 19th February, the media were also given a chance to sample NEW Must-Try range of Dim Sums that will be available throughout the Chinese New Year.

The list of highly recommended NEW Dim Sums by Dim Sum Chef Arthur Chew Foo Chung are Steamed Egg Dumplings, Deep Fried Yam Rolls with Scallop, Steamed Charcoal Buns with Salted Egg Custard Fillings, Steamed Oyster Dumplings with Sea Moss, Steamed Chicken & Smoked Duck Dumplings, Chicken Curry ‘Yam Kok’ & ‘Nasi Lemak’ Yam Kok.




These will also be available during Ballroom Dim Sum from the 1st to the 6th day of the Chinese New Year from 7.30am to 2.30pm. (In Rafflesia Ballroom from 5th-7th February 2019 and in Dynasty Restaurant from 8th-10th February 2019).




The hotel’s Halal Dynasty Chinese Restaurant is also serving Prosperity Chinese New Year Set Menus with a choice of RM688 or RM888 per table of 5 persons and RM1,188 or RM1,688 per table of 10 persons. For diners who wish to select own choice of dishes, Dynasty Restaurant also offers delectable selections from its Special Chinese New Year Ala Carte Menu- which is available until the 15th day of Chinese New Year (‘Chap Goh Mei’) on Tuesday, 19th February 2019.

The lunch today was also attended by **various local and international artiste who are performing in the Hotel’s Annual Chinese New Gala Dinner at its Rafflesia Grand Ballroom. (**They include the renown Emcee of the night- Tenom-born Sabahan Wesley Liew Kuok Yit who won Most Popular Award and 4th placing in the 18th Astro Classic Golden Melody Singing Competition and Internationally acclaimed Child Performer- Ms. Fatimah Noryyah from 2018 Lets Sing Kids Season 5).

For current, ongoing and upcoming Food & Beverage promotional details at the Promenade Group of Hotels, call:

Promenade Café in Kota Kinabalu
(60)(88) 252396/265555 Ext:5107

Café@se7en in Tawau
(60)(89) 982910

Peppers Café in Bintulu
(60)(86) 858888
 Original Post, Picture Credit and Thanks to Lan

FUJI XEROX SMART WORK GATEWAY FOR DIGITAL TRANSFORMATION - LAUNCHING

January 23, 2019 0 Comments
Kota Kinabalu, Januari 18, 2019 - Fuji Xerox, a leader in the Document Services and Communications space announces the launch of 14 new models of digital color multifunction printers : the ApeosPort-VII / DocuCentre-VII Color series. With the concept of "Smart Work Gateaway Note 1 for Digital Transformation"these new series aim to help Malaysian companies especially SMEs to accelerate growth, productivity and efficiency in the digital economy.

The Assistant Minister, Ministry of Law & Native Affairs Sabah, YB Datuk Hj.Uda bin Sulai launched the "Fuji Xerox Smart Work Gateway for Digital Transformation" here, today.


He emphasized that the goverment welcomes industry leadres such as Fuji Xerox to support and partner with the ministry in structured programs that can promote the adoption of the digital economy among Malaysian SMEs.

"The launch of 'The Smart Work Gateway for Digital Transformation' is a key step foward for Fuji Xerox to lead the evolution of digitalization technologies to Malaysian companies, especially SMEs. We put full confidence and hope into Fuji Xerox as one of the contributors to the digital economy of the country and can help the goverment achieve its desired goals" YB Datuk Hj. Uda said.

"Smart Work Gateway for Digital Transformation is our vision in supporting our customer's Digital Transformation journey by providing them a suite of smart solution, combining our new ApeosPort-VII series of color multifunction device platform plus our solution and service for our customer to automate their work processes, digitalize business information, connect to the cloud, while ensuring end-to-end total information security throughout their business operations. With pur "Smart Work Gateway for Digital Transformation" suite of dgital solution & services, we in Fuji Xerox is ready to assist & support especially the Malaysian SMEs in embracing the digitalization in their journey towards Digital  Tranformation," explained Mr. Mark Tan, President of Fuji Xerox Asia Pacific Pte. Ltd, Malaysia Operations.

Wednesday, January 16, 2019

BUFFET BERPATUTAN DI AVANGIO HOTEL, KOTA KINABALU

January 16, 2019 0 Comments
Restoran Mercato di Avangio Hotel Kota Kinabalu, Sabah kini menyediakan buffet makan malam pada harga berpatutan. Terletak di aras bawah, restoran dengan ciri moden dan elegan serta penggunaan warna-warna menarik, pasti menggamit pengunjung untuk menerokai setiap sudut yang ada. Buffet makan malam pula disediakan setiap hari Isnin hingga Sabtu bermula jam 6.30 petang hingga 10 malam.


Ruang buffet yang ringkas tetapi padat dengan pilihan makanan diserikan lagi dengan motif atau corak yang memaparkan budaya tempatan. Paling penting buat para pengunjung; harga buffet yang berpatutan. Harga buffet untuk dewasa adalah RM45 dan RM36 untuk kanak-kanak. Harga ditawarkan termasuk cukai 6% SST. Dengan harga buffet yang rendah, pengunjung boleh makan sepuas hati!


 
 Pelbagai jenis makanan dihidangkan dalam buffet bermula dari pembuka selera sehinggalah kepada manisan. Kakitangan restoran sentiasa memberikan perhatian terhadap kebersihan kawasan buffet dan kerap menambah hidangan yang telah berkurangan. Secara keseluruhannya, jenis dan jumlah makanan yang disediakan sangat berbaloi memandangkan harga buffet adalah cukup rendah. Menariknya, pelanggan boleh melihat ke dalam Dapur Terbuka yang hanya dipisahkan dari ruang buffet dengan tingkap kaca.

Terdapat beberapa pilihan makanan utama yang dihidangkan dalam saiz kecil. Ia bukan sahaja menyerlahkan estetika serta tekstur makanan tersebut, malahan ia memberikan peluang kepada semua pelanggan untuk mendapatkan potongan sesuai yang belum diusik.


Jenis dan orientasi pilihan makanan utama adalah pelbagai misalnya Shepherd Pie (Barat) dan Mee Goreng Mamak (Malaysia). Pilihan makanan adalah berubah dari masa ke semasa. Pelanggan pastinya teruja untuk melihat pilihan makanan yang dihidangkan di setiap kaunter buffet kerana ternyata kesemuanya disediakan dengan penuh ketelitian oleh Chef restoran ini. 


 Ruang makan khas juga disediakan bagi mereka yang mahukan privasi . Ruang atau bilik makan khas ini boleh memuatkan sehingga 10 orang dalam satu-satu masa. Penggunaan ruang khas ini adalah tertakluk kepada ketersediaan dan pelanggan perlu berbelanja serendah RM600 untuk menggunakannya secara ekslusif.


Penggunaan warna serta motif yang pelbagai menyerlahkan ruang makan khas ini. Pelanggan korporat bolehlah menggunakan ruang ini untuk meraikan rakan sekerja atau rakan perniagaan. Bagi mereka yang ingin menyambut majlis ulang tahun kelahiran dan sebagainya, ruang ini juga dilihat sesuai kerana ia menjamin privasi tetapi dalam masa mempunyai akses kepada ruang buffet yang berdekatan.

Ruang makan umum terdiri dari meja-meja terbuka yang boleh memuatkan 2 hingga 4 orang serta terdapat satu meja komunal yang boleh memuatkan pelanggan yang datang secara berkumpulan. Ruang makan umum ini agak santai dan pelanggan tidak akan berasa kekok. 




 Selesai menjamu selera di Mercato, pelanggan bolehlah berhibur dengan berkaraoke di Spazio Lounge. Dengan hanya memesan sebarang jenis minuman dari Vetro Bar, pelanggan boleh berkaraoke dengan sepuasnya di sini. Terdapat pelbagai pilihan lagu tempatan dan antarabangsa yang disediakan untuk peminat tegar karaoke.


Kepada mereka yang ingin bermalam di Avangio Hotel, terdapat 103 pilihan bilik dari kategori Deluxe hingga Privilege yang pastinya menarik kerana susun atur, dekorasi dan pilihan warna yang sesuai serta menyegarkan. Untuk pelanggan korporat pula, hotel ini menyediakan 3 bilik mesyuarat serta ballroom.


Menariknya, kolam renang terbuka di Avangio Hotel ini mempunyai pemandangan menarik terutamanya di waktu senja. Kolam renang kanak-kanak juga ada disediakan. Selain itu. gimnasium juga tersedia untuk kemudahan para pelanggan.  



Avangio Hotel Jalan Metro 2, 
Metro Town, Off Jalan Lintas 88300 Kota Kinabalu, 
Sabah, Malaysia 

Telefon: 088-536888 




 



Monday, December 17, 2018

Pembukaan Cawangan Pertama Jollibee di Malaysia!

December 17, 2018 1 Comments
Jollibee Buka Cawangan Yang Pertama di Malaysia - Chickenjoy dan hidangan terkenal yang lain dijangka memenuhi selera rakyat Malaysia. Hello hi Jollibee Fans!

 15 Disember 2018 – Jollibee, restoran yang menghidangkan Chickenjoy yang terkenal di seluruh dunia, hari ini dibuka secara rasminya di Malaysia dengan ramai pelanggan beratur selama berjam-jam untuk mendapat giliran mereka untuk menikmati hidangan Jollibee yang lazat. 

 Apa yang menarik minat pengunjung adalah ayam goreng Chickenjoy dari menu Jollibee yang rangup di bahagian luar dan enak di bahagian dalam. Hidangan ayam yang terkenal di seluruh dunia ini, Chickenjoy mendapat pujian daripada chef selebriti, mendiang Anthony Bourdain, serta pelbagai penerbitan antarabangsa seperti South China Morning Post dan Foodbeast. 

Picture Credit and Thanks to : curiostraveller.com
 Selain daripada ayam goreng yang lazat, para peminat di Malaysia juga boleh menikmati Jolly Spaghetti dari Jollibee – dengan sos cita rasa manis penuh dengan hirisan hotdog; dan Yumburgers – gabungan klasik kepingan daging Jollibee yang diperbuat daripada daging lembu 100% asli dan kuah burger istimewa.  

Picture Credit and Thanks to : yatieowner.com
 Peminat di Malaysia kini boleh mencuba menu jualan terbaik Jollibee di cawangan pertamanya di Center Point Sabah, Kota Kinabalu. Restoran ini dibuka pada jam 9 pagi hingga 10 malam setiap hari. 

Jollibee merupakan jenama utama Jollibee Foods Corporation (JFC), yang menjadi syarikat restoran Asia yang terbesar dan paling pesat berkembang di dunia. Modal pasaran syarikat telah mencecah USD 6.1 bilion pada 7 Disember, 2018.  


Bermula dengan hanya dua buah kedai aiskrim. JFC telah berkembang sehingga melebihi 4,300 buah cawangan dan 14 jenis jenama meliputi 21 buah negara. Di Filipina, jenama Jollibee adalah lebih besar berbanding gabungan dua pesaingnya yang terdekat. Cawangan-cawangan Jollibee kini terdapat di 14 buah negara antaranya termasuk Amerika Syarikat, United Kingdom, Kanada, Itali dan Emiriah Arab Bersatu. Di Vietnam, Jollibee merupakan restoran makanan segera yang paling cepat berkembang dengan lebih 100 buah cawangan. Di Brunei, ia merupakan restoran makanan segera #1. Di Hong Kong dan Singapura, Jollibee telah berjaya menarik minat warga tempatan yang menjadi separuh dari pangkalan pelanggannya. 


“Ini adalah satu lembaran baru yang menarik bagi Jollibee sempena pembukaan cawangan pertama di Malaysia. Kami menjemput semua rakyat Malaysia untuk datang dan melihat sendiri bagaimana para peminat beratur panjang untuk menikmati hidangan yang lazat seperti Chickenjoy, serta layanan kami yang mesra,” kata Ernesto Tanmantiong, Ketua Pegawai Eksekutif Jollibee Foods Corporation.  

Pada bulan Oktober yang lalu, para peminat telah membanjiri cawangan terbaru Jollibee di London dan telah beratur sehingga selama 18 jam untuk menikmati hidangan Jollibee kegemaran mereka. Pembukaan sebuah lagi cawangan di Manhattan pada bulan November turut menyaksikan orang ramai telah sanggup beratur selama 20 jam dalam kesejukan dan hujan. 

 
“Makanan yang enak tidak mengenal sempadan. Selain di negara sendiri, Jollibee turut digemari di seluruh Asia dan benua-benua lain walaupun selera dan budaya mereka berbeza. Ini telah berjaya menjadikan kami sebagai syarikat restoran Asia yang paling pesat berkembang dan kami sangat gembira dengan sokongan yang diberikan. Sokongan ini memberi semangat untuk melakukan yang lebih baik untuk pelanggan dan sentiasa menghidangkan makanan yang lazat dengan layanan kami yang mesra,” kata Dennis Flores, Presiden dan Ketua Perniagaan Antarabangsa – Eropah, Timur Tengah, Asia, dan Australia. 
*Terbesar daripada segi modal pasaran, paling pesat berkembang daripada segi rangkaian cawangan 
 
Picture Credit and Thanks to : Facebook JollibeeMalaysia
Photo 1: Crowds of fans lined up for hours to get to eat Chickenjoy, Jolly Spaghetti, and other bestsellers at the opening day of the first Jollibee store in Malaysia.
 
Picture Credit and Thanks to : Facebook JollibeeMalaysia
Photo 2: Greeting the first customer were, from L-R, Shahzul Zulkefli, Restaurant Manager; Dennis Flores, President and Head of International Business – Europe, Middle East, Asia, and Australia – Jollibee Foods Corporation; Mohd Jamal Salleh, Director, Golden Beeworks Sdn Bhd; Chong Fook Seng Patrick, Director, Golden Beeworks Sdn Bhd; and Rodel Alcantara, Assistant Vice President and Market Head for Malaysia, Brunei, Singapore, and Europe. 

Tentang Jollibee Foods Corporation

Jollibee Foods Corporation merupakan syarikat restoran Asia yang terbesar dan paling cepat berkembang di dunia.

Ia beroperasi di 21 buah negara, dengan lebih daripada 4,300 kedai di seluruh dunia dengan cawangan di Filipina, Amerika Syarikat, Kanada, China, United Kingdom, Itali, Vietnam, Brunei, Singapura, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, Qatar, Oman, Kuwait, Bahrain, Indonesia, Costa Rica, Mesir, El Salvador, Panama and kini di Malaysia. Syarikat mempunyai 7 jenama milik penuh (Jollibee, Chowking, Greenwich, Red Ribbon, Mang Inasal, Yonghe King dan Hong Zhuang Yuan), 2 jenama francais (Burger King di Filipina dan Dunkin 'Donuts di wilayah-wilayah tertentu di China), pemilikan 85% dalam rangkaian Smashburger yang berpangkalan di AS dan pemilikan 60% dalam SuperFoods Group yang memiliki jenama Highland Coffee dan PHO24.

JFC mempunyai pelaburan dalam Titan Dining LP, entiti induk muktamad bagi Tim Ho Wan Pte. Ltd (Franchisee Induk Tim Ho Wan di rantau Asia Pasifik tidak termasuk Hong Kong); dan usaha sama perniagaan dengan Chef Rick Bayless yang telah memenangi anugerah untuk membina perniagaan restoran kasual segera Mexico di Amerika Syarikat. JFC baru-baru ini telah menandatangani perjanjian usaha sama untuk membuka Panda Express di Filipina.

Jollibee Foods Corporation telah dinamakan sebagai syarikat Filipina yang paling dikagumi oleh Asian Wall Street Journal selama lapan tahun berturut-turut dan diberi penghormatan sebagai salah satu daripada '200 Syarikat Terbaik Di Bawah Satu Billion di Asia' dan salah satu daripada 'Fab 50 Companies Asia' oleh Majalah Forbes Asia.

Jollibee Foods Corporation telah mengembangkan jenama yang membawa pengalaman menikmati hidangan yang menyenangkan kepada para pelanggannya di seluruh dunia, sejajar dengan misi untuk memberi makanan yang hebat dan menyebarkan kegembiraan makan kepada semua orang.


Tentang Jollibee
Jollibee adalah jenama utama Jollibee Foods Corporation. Terkenal dengan hidangan ayam goreng Chickenjoy, Jolly Spaghetti dan Yumburger, Jollibee adalah peneraju utama pasaran di Filipina, dengan rangkaian cawangan yang lebih besar berbanding gabungan dua pesaingnya. Jollibee merupakan QSR yang paling cepat berkembang di Vietnam dengan lebih dari 100 buah cawangan, dan QSR nombor satu di Brunei. Jenama ini juga telah menyaksikan kejayaan dalam memenuhi pasaran utama di Singapura dan Hong Kong di mana kira-kira separuh daripada pelanggannya terdiri daripada warga tempatan. Jenama telah memulakan pelan pengembangan antarabangsa secara pantas.

Jollibee mempunyai lebih daripada 200 buah cawangan antarabangsa termasuk di Amerika Syarikat, Kanada, United Kingdom, Itali, Vietnam, Singapura, Brunei, Arab Saudi, Emiriah Arab Bersatu, Qatar, Oman, Kuwait, Bahrain, Malaysia, dan wilayah khas Hong Kong dan Macau.

Chickenjoy Jollibee telah dinamakan sebagai antara ayam goreng yang paling lazat oleh penerbitan yang dipercayai seperti South China Morning Post dan Foodbeast. Ia juga telah dinamakan sebagai antara rangkaian makanan segera antarabangsa yang teratas oleh Thrillist dan The Daily Meal.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Zulfadli Yusmar (zulfadli@bridgespr.com.my) atau Derek Fong (derek@bridgespr.com.my) di 03 – 79821750/51