Follow Us @lizaaryannazaara

Wednesday, February 14, 2018

MEERACLE MEMPERKASA WANITA DENGAN KEAJAIBAN BATU PERMATA

February 14, 2018 1 Comments



Satu tren terkini dalam dunia kosmetik dan kecantikan iaitu batu permata berharga yang kian mendapat tempat dan digunakan dalam produk-produk kecantikan kulit kerana strukturnya yang kaya dengan mineral yang boleh menghasilkan kulit menjadi lebih berseri.   

Bangga sebagai warganegara Malaysia, Meeracle adalah jenama pertama di Asia yang memperkenalkan produk kecantikan kulit yang berasaskan formula berinovasikan batu permata dengan menggunakan ekstrak berlian, rubi dan mutiara.

Dengan ekstrak unik campuran tiga bahan batu permata ini yang disumberkan daripada France dan dengan formulasinya yang dicipta khas, menjadikan kulit lebih berseri, muda dan mulus.

Satu sumber terkelupas, berlian yang dikisar halus ini berfungsi lembut pada kulit sekaligus membantu meratakan tona warna kulit di samping memudarkan kesan parut dan kedut, menjadikan kulit lebih mulus dan berseri.

Keajaiban batu rubi merah memulihkan kesihatan dan keserian kulit kerana ianya membantu memulihkan, mendetoksifikasi dan menyucikan jangkitan kulit, memperbaiki peredaran darah serta menyuburkan kulit menjadikan kompleksi tona warna kulit kelihatan merah jambu.

Kemujaraban dengan sinarnya yang bergemerlapan, pearis mempunyai banyak kebaikan melembap, anti-penuaan dan mencerah juga boleh membantu menjadikan kulit lebih anjal dan rata.
.
Keunikan formula batu permata adalah bahan utama dalam rangkaian produk-produk Meeracle yang mempunyai bahan aktif semula jadi untuk memberikan hasil yang terbaik.

Produk yang baharu yang ditambahbaik, ringan dan senang meresap, Meeracle Facial Serum dalam botol 30ml yang dijual dengan harga RM79 sebotol juga mempunyai 23 bahan aktif semula jadi yang menunjukkan perubahan yang ketara pada jangka masa yang singkat.


Produk Meeracle Facial Cleanser dalam botol 50ml yang dijual dengan harga RM49 sebotol pula mempunyai malakit, satu lagi batu permata yang membantu mengawal minyak berlebihan dan mempunyai bahan anti-bakteria untuk memulihkan masalah jerawat. Pencuci ini juga mempunyai bahan yang terbukti kesegaran aloe vera serta teh hijau anti-penuaan, menjadikan kulit lebih tulen dan segar selepas mencuci.

Lebih baik digunakan secara set, Meeracle Facial Serum dan Cleanser ini sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.
Diasaskan oleh Meera Nordin dan dikeluarkan oleh Edelsteen Sdn Bhd, rangkaian produk penjagaan kulit Meeracle dicipta hasil kajian selama beberapa tahun oleh kumpulan kajian farmaseutikal.  

“Kami percaya dengan melabur dalam R&D, kami dapat memberikan hasil produk yang berkualiti tinggi dan selamat untuk para pengguna. Kami mengambil masa selama 2 tahun dalam pembangunan produk untuk Meeracle Facial Serum sebelum membuat pelancaran, dan kami juga menghabiskan banyak masa untuk mencipta formulasi terbaik untuk pencuci muka dengan malakit kami yang telah pun dilancarkan tahun lepas,” kara Meera Nordin.
Ketika pelancaran tersebut, Pengarah Urusan Edelsteen Sdn Bhd, Raja Mohd Nasrullah Haziq b. Raja Abdul Rashid juga telah merasmikan “EMPOWERING YOU”, program tanggungjawab sosial korporat syarikat yang mensasar dan membantu golongan wanita yang mempunyai masalah kewangan dengan memberikan mereka peluang untuk memperbaiki kehidupan mereka.
 
Bekerjasama rapat dengan para Master Stokis Meeracle – yang merupakan tulang belakang kepada rangkaian pengedar jenama tersebut – program ini menawarkan para wanita dengan latihan, sesi mentor serta kit untuk memulakan perniagaan.

“Wanita adalah golongan semula jadi yang bekerja keras lagi bersemangat dan dengan membantu mereka yang memerlukan pendapatan sampingan lebih, kami juga berharap dapat membantu menambahbaik kehidupan anak-anak mereka, keluarga dan juga komuniti. Program CSR ini akan memberikan mereka peluang untuk memulakan perniagaan kecil demi kemajuan mereka serta menjanjikan kehidupan yang lebih baik di masa hadapan. Kami berazam untuk mensasar lebih kurang 50 ke 60 orang wanita untuk tahun yang pertama,” kata Raja Haziq ketika pelancaran tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk serta para pengedar yang terdekat, layari laman web www.meeracle.com.my atau Facebook Meeracle.





Friday, February 9, 2018

BELI FEMININE WASH ONLINE - SIS PERAPAT

February 09, 2018 9 Comments
HELLO readers, pernah tak beli feminine wash online? Atau selalu walk in je kat kedai? Tapi mesti banyak sangat produk sampai tak tahu mana nak pilih kan? Tapi korang jangan risau sekarang ni klik-klik je, barang dah sampai rumah.

Wanita, perempuan,girl, woman tak kiralah tua atau muda, kena jaga kebersihan luaran dan dalaman, barulah 'mahkota wanita' tu terpelihara suci dan bersih gitu.. Lebih-lebih lagi part alat intim wanita.

Satu tips kalau nak beli feminine wash korang, pilih produk yang diperbuat daripada bahan organik. Sebab apa? Sebab ianya selamat digunakan dan bebas bahan kimia.

Macamana nak tahu produk tu bagus atau tak? Kalau kat kedai, tak ada pula kan diorang tunjuk testimoni. Yang ada pun rumusan tentang bahan-bahan produk je, so kita pun baca jelah antara faham dan tak faham, antara berkesan atau tak  berkesan. Tapi ni sis nak cerita tentang keajaiban satu produk yang sedang hangat diperkatakan oleh wanita-wanita abad 2018 ni. Bukan propa tapi dah banyak testimoni yang baik sis baca tentang produk ni. Sebut betul-betul S.I.Ssssss.

KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN SIS PERAPAT

SIS Perapat, adalah salah satu produk keluaran DEL Billionaire SDN. BHD yang bagus untuk menjaga alat intim wanita, ini kerana SIS Perapat ni mengandungi Ekstrak Manjakani, Sireh dan Aura 7 bunga. SIS Perapat mempunyai banyak khasiat dan kebaikan. Selain daripada menghilangkan kegatalan dan membunuh bakteria, iaanya juga boleh merawat masalah keputihan dan mengetatkan faraj. Bagi wanita bersalin, SIS Perapat ini juga bertindak untuk memulihkan luka lepas bersalin dan mencerahkan celahan miss v.

Yang bestnya lagi, dengan SIS Perapat ni, kita tak perlu lagi memakai pantyliner sebab ianya mencegah bau yang kurang enak dan memberikan haruman sepanjang hari. Waaaa bestnya, selesai masalah yang sentiasa memberi impak yang besar kepada semua wanita sedunia.

SEKITAR MAJLIS PELANCARAN PRODUK DEL BILLIONAIRE SDN BHD

3 Februari 2018, Sis sempat hadir ke Majlis Pelancaran Produk DEL Billionaire SDN BHD yang dijalankan di Ming garden Hotel Kota Kinabalu, Sabah. Berjumpa secara terus kepada pengasas membuatkan sis teruja sangat nak try produk ni. Orang yang sangat kuat dan tabah menghadapi pelbagai dugaan sepanjang perjalanan beliau menjadi seorang pengasas produk.

Tapi bukan produk SIS Perapat je dilancarkan tau, DEL Billionaire SDN BHD juga telah melancarkan Produk skincare mereka iaitu Delia Gold Serum. Pemilihan serum yang betul juga penting untuk mengurangkan minyak dimuka dan sekaligus dapat melambatkan proses penuaan diwajah kita. Orang lelaki pun boleh pakai serum ni tau.

BELI FEMININE WASH SECARA ONLINE

Okay sekarang dah tahu kan feminine wash yang terbaik untuk korang , So tunggu apa lagi kalau nak dapatkan produk ni boleh whatsapp nombor yang tertera 010 937 7805. Sambil-sambil order tu boleh layan gambar kitaorang di Majlis Pelancaran Produk DEL BILLIONAIRE SDN BHD. Atau layari laman rasmi SIS Perapat di bawah :

FACEBOOK : SIS PERAPAT
INSTAGRAM : SIS PERAPAT
WEBSITE : SIS PERAPAT

Mempunyai kelulusan KKM

SIS Perapat, comel kan botol dia senang nak bawa
kemana-mana saja dan boleh dipakai bila-bila masa sahaja.
Harga RM59 (50ml)
Founder Puan Sarzielawati Samad

Turut hadir,
Pengerusi Persatuan Industri Kecil dan Sederhana Wanita Sabah (IKSnita),
Datuk Dayang Khatijah Bachtiyal

Barisan Para Blogger yang turut hadir dalam Majlis Pelancaran tersebut





Sunday, February 4, 2018

2018 | UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATION CHINESE NEW YEAR | LE MERIDIEN KOTA KINABALU

February 04, 2018 2 Comments
Assalamualaikum & Hello readers!

With more than 100 Hotels & Resort worldwide and the strongest, most globally diverse portfolio in its history, the Paris-born Le Meridien brand connect the curious and creative-minded traveller to unexpected and engaging experiences within their destination.

With its brand promise of "Destination Unlocked", Le Meridien has transformed numerous guest touch point through global partnership with creative minds such as illy, Johnny Iuzzini, Gray Malin, and Nouvelle Vague.

Plans call for dynamic portfolio expansion within the next five years in some of the world's most exciting destinations,concentrating on markets in Asia-Pasific and the Americas.

2018 | UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATION CHINESE  NEW YEAR |  LE MERIDIEN KOTA KINABALU

Auspicious celebrations at Le Meridien Kota Kinabalu with delicious dining offers prepared by Executive Chef Fahdrul bin Hj Abd Malek and his culinary team.

Begin your festivities with our Prosperity Salmon Yee Sang set available from 1 february to 2 March from RM88nett onwards per platter. With family of friends, dine in or take away, Yee Sang tossing traditions is to welcome the year with wishes for good fortune, happiness, good healthy and long life.

Chinese New Year is all about the reunion and gatherings of families and friends and what better way to celebrate the occasion with delicious buffet featuring the holiday special delicacies including Peking Duck, Ginger Steamed Prawns with Egg White and Chilli Soya Dressing, and Szechuan Style Crispy Chicken.

Guest can also enjoy these and more appetizing dishes with our :


  • Reunion Dinner Buffet on 15 February - RM168nett per adult 
  • Lunar New Year on 16 & 17 February 
  • Lunch Buffet - RM118nett per adult
  • Dinner Buffet - RM138nett per adult
  • Chap Goh Mei Dinner Buffet - RM138nett per adult
  • Oriental Weekend Dinner Buffet from 15 February to 4 March - RM138nett per adult.
  • Prosperity salmon Yee Sang 1 February to 2 March - Small : RM88net | Medium : RM118nett | Big : RM128nett
Children under 12 year of age enjoys a 50% discounts.

For those who prefers a more private and bigger celebration, Le Meridien Kota Kinabalu also offers banquet set menus from RM1288nett onwards.

Guest can also enjoy special discount using their SPG or banking cards. For more information, please contact +6088 322 238















Saturday, February 3, 2018

PELBAGAI RASA HANYA DI IMYATI CAFE

February 03, 2018 1 Comments
Assalamualaikum Food Hunter sekalian... ni I nak kongsi salah satu tempat makan yang sedap & best kat Sabah ni. Korang yang baru nak pergi Sabah, boleh cuba makan kat sini. Cari je gerai nama IM YATI CAFE. Gerai IM YATI CAFE ini kat belah hujung kiri, berdepan dengan Affin Bank, Sadong Jaya.

Apa yang best? uihhhh banyak yang best tau. Semalam kita orang gi makan kat sini 7 orang, berebut-rebut mana nak makan dulu hahaha. Rasa semua nak sumbat dalam 1 masa. Gelojohnya ish ish hehehe.

Korang, kalau rasa nak makan, makanan Thailand ke Indonesia ke Sarawak ke, elok sangatlah datang sini. Resepi Asli yang dibawa khas oleh Owner kedai sendiri membuatkan, masakan kedai ni berbeza dengan masakan kedai lain. Bukan tu saja, kalau korang pergi sebelah petang, korang akan di

I ni sejenis yang cerewet bab-bab makan, tapi kedai ni  buat i rasa macam makan kat kampung dengan family. Rasa masakan pun memang padu woahhh! memang ngamlah dengan tekak cerewet ni. Opss...tetiba rindu nak makan kat sana lagi ahaks! bawa husband lah hujung minggu ni hehehe.

Jom cuci mata tengok menu yang kitaorang makan semalam.

Tempat : ImYati Cafe, Sadong Jaya, Kota Kinabalu, Sabah
Waktu Operasi : 6.00 pagi - 9 malam
Facebook : IMYATI Cafe









Hah.... sedapa tak? Terliur tak? Apa lagi jom serbu, owner dan staff semuanya peramah tau.



Wednesday, January 24, 2018

CARA CANTIKKAN KULIT DENGAN TOMATO

January 24, 2018 4 Comments

Assalamualaikum, zaman sekarang banyak sangat produk kecantikkan wajah yang membanjiri pasaran, sampai kadang-kala kita sendiri pun tak tahu nak pilih yang mana kan? Apa kata kita cuba cara semulajadi pula. Mungkin dah ramai yang lupa cara ni, tapi saya kongsikan semula untuk rujukan korang.

TOMATO + GULA

- Basuh muka mengunakan air suam
- Kemudian potong tomato. Potong 2 kalau nak jimat
- Ambil tomato dan tekapkan pada gula. Kemudian gosok pada muka. Jangan gosok kuat-kuat tau.
-Biarkan 5 minit kemudian bilas dengan air dan keringkan muka

TOMATO YANG DIBEKUKAN

- Gunakan tomato yang dah dibekukan, dan gosok pada muka. Gosok sampai tomato habis tau.
- Kemudian bilas macam biasa mengunakan air suam dan keringkan

TOMATO MASK

- Pilih tomato yang dah masak kemudian lenyekkan tomato tersebut
- Sapu pada muka sehingga rata
- Biarkan selama 15-20 minit
- Kemudian bilas dan keringkan muka korang

*Cara pertama dan ketiga boleh diamalkan 2 kali seminggu. Cara kedua tu pula boleh amalkan setiap hari. Amalkan sebelah pagi dan malam. Confirm muka korang gebu gebas berseri-seri bak pengantin hehehe

Guna bahan semulajadi ni bagus, sebab tak ada campuran bahan-bahan lain yang sememangnya kita tak tahu pun, selama kita pakai produk kat luar tu,  ianya selamat atau tak pada muka kita. Kalau bahan semula jadi ni sah-sahla selamat sebab buah yang kita makan kan. Kecuali lah kalau korang alergic dengan buah tomato ni hehehe.

Lagipun jimat tak mahal, dulu saya suka sangat makan tomato ni macam tu je. Sekarang da lupa nak makan,sebab asyik guna dalam masakan je hahaha. Okat selamat mencuba dan semoga berjaya 😘

Saturday, January 20, 2018

PETUA MENGHALAU LIPAS

January 20, 2018 2 Comments


Assalamualaikum gaiss..

Harini saya nak cerita pasal binatang yang paling saya takut dalam dunia. Haha. Tapi serius bab-bab lipas ni saya sangat fobia. Lipas seekor je dalam rumah, akan buat saya tak tido semalaman, selagi lipas tak jumpa dan bunuh!!

Tapi bukanlah nak cerita pasal ketakutan saya dengan lipas tu, cuma nak cerita petua halau lipas dari rumah, supaya hidup aman sentosa. Hihihi

Sebelum tu nak bagitau, kalau korang jumpa lipas dan dah pukul lipas tu sampai mati, cepat-cepat buang lipas tu dari dalam rumah dan bersihkan 'tempat pembunuhan' tu. Kalau korang lambat, lagi banyak parasit-parasit baru yang menjadi penghuni rumah korang. Ini kerana perut lipas mengandungi cacing halus dan lembut yang akan hidup walaupun diluar daripada tubuh lipas. Bila cacing tu da keluar, mulalah dia cari port baru untuk menetap.

Bahayanya cacing ni sebab mampu masuk melalui pori-pori kulit kita dan masuk celah2 luka daripada tubuh kita. Dan kalau cacing tu dah masuk dalam kulit kita erkkkkkk bayangkanlaaaaaaahhh omg.... tak sanggup nak cerita lanjut. Boleh pengsan 😂

So, jom baca apa petua yang boleh dilakukan untuk menghalau lipas dari dalam rumah.

1) Ambil sebuku sabun dan potong dadu. Kemudian letak disetiap tempat yang ada lipas.

2) Potong dan hiris lemon, kemudian letak dikawasan yang ada lipas. Tukar lemon jika lemon sudah kering.

3) Buah pelaga pun boleh digunakan untuk menghalau lipas atau mengelakkan daripada kedatangan lipas.

4) hujung timun juga boleh digunakan sebagai perisai kita dalam menghadapi tentera-tentera lipas. Hanya letak hujung timun ditempat yang banyak lipas. Lipas akan mati beramai-ramai.

Okay ada 4 cara yang korang boleh pilih, nak guna yang mana satu. Hehe. Kalau saya jenis yang penakut tahap nak pengsan ni, rasanya semua yang diatas tu saya akan buat hahahhaha...

Cubalah.... pasti berjaya...

Tuesday, January 16, 2018

RINDU KE?

January 16, 2018 4 Comments



Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hai hai rasa lama sangat tak update blog ni kan. Ada yang rindu ke? hehehe apa-apa pun nak ucap jugalah Salam 2018 tahun baru buat kita semua. Ada apa-apa plan tahun lalu yang belum tercapai? Kalau ada, bolehlah sambung tahun ni ya hehehe.

Bagi saya pula, macam biasa perancangan tu memang banyak tapi buat slow and steady. Slow and Steady tak bermaksud hasilnya kureng tau, tapi ikut kemampuan yang kita ada. Mampu buat, teruskan tak mampu berehat sekejap dan rangka balik strategi yang baru. Yang penting jangan pernah berhenti. Sebab masa juga tak pernah berhenti melainkan mati!

Tahun 2018 ni adalah tahun yang mencabar sikit buat saya sebab dah start bisnes balik kena sediakan enjin yang laju. Sebab orang dah start awal dulu, saya pula on/off haha. Tak apa, Allah dah atur setiap hamba itu punya rezeki sendiri. Alhamdulillah baru sebulan Brand Le Zaara bertapak, tudung dah terjual 180 helai. Syukur Alhamdulillah, mungkin angka tu tak seberapa, tapi besar nilainya bagi saya yang baru nak UP ni hehhe. Itu pun dengan bantuan beberapa agen.

Oh ya, bercakap tentang agen ni, pihak kami ada menyediakan 1 program untuk para wanita yang ingin berniaga dengan modal yang sangat minimum. Nak tahu apa dia? Tunggu next entry ya. Assalamualaikum .


Thursday, December 14, 2017

5 PERKARA MENYEBABKAN ANDA "DIPERGUNAKAN" DISEBABKAN SIKAP ANDA SENDIRI

December 14, 2017 2 Comments

5 PERKARA MENYEBABKAN ANDA "DIPERGUNAKAN" DISEBABKAN SIKAP ANDA SENDIRI.

Perasan tak orang baik selalu dipergunakan ? Mereka banyak membantu orang lain akhirnya mereka berakhir dengan rasa kesunyian dan serba salah. Ahli psikologi mendapati 10 perkara yang sebenarnya menyebabkan diri kita dipergunakan, tetapi hari ini saya nak share 5 perkara sahaja.

Menariknya ini adalah disebabkan TINGKAHLAKU SENDIRI membiarkan anda DIPERGUNAKAN. Ini adalah kebiasaan kita lakukan yang menyebabkan orang lain tidak menghormati diri kita dan tidak mendengar cakap kita

1. Needless Self Sacrifice. 

Kita menunda kemahuan kita sendiri dengan tidak mendesak masa orang lain.

"Eh tak apa, take your time !"
"It's okey, bila bila you ada masa nanti"

Individu ini akan rasa serba salah, sekiranya mendesak orang lain. Mereka memahami dan memberikan masa, ruang untuk seseorang itu. Akhirnya diambil kesempatan. Tingkahlaku itu, sebenarnya telah membuka peluang untuk orang lain melakukan perkara sebegitu berulang-ulang kali dan menyebabkan akhirnya kita kecewa.
2. A Lack Of Self Respect 

Individu ini mempunyai "keyakinan diri" yang sangat rendah.

"Aku dah pesan banyak kali dah, bodohnya kau ni !" "Hmm. Maaf saya tak sengaja, saya buat balik."

Mereka membiarkan atau membenarkan diri kita dimaki, dimarahi. Rata-rata individu sebegini tidak yakin atau berani mempertahankan diri sendiri (Stand Up For Yourself) oleh kerana keyakinan sangat rendah.
3. Seeking Approval From Others

Individu yang "rasa" diri mereka "berhak" mendapat pujian atau rasa harus "dipuji" oleh orang lain diatas "kebaikan" dan perkara yang mereka telah lakukan.
"Aku dah bagi ilmu, dan mereka langsung tak menghargai aku!"

Akhirnya individu ini akan mendapati orang lain menjauhkan diri daripada mereka oleh kerana sikap individu itu tersendiri.
Tidak perlu untuk anda lakukan sesuatu perkara hanya mendapatkan pujian. Lakukan kerana ikhlas dan jangan takut untuk dikritik adalah paling penting bukan pujian orang lain kepada kita tetapi tentang bagaimana kita menghargai diri sendiri selepas melakukan sesuatu kebaikan tersebut.

Kelemahan ini akan membuatkan anda dipergunakan dengan individu lain bermain dengan emosi anda sendiri.
4. Thinking That The Problem Is Only Yourself

Individu ini suka menyalahkan diri sendiri atas sesuatu perkara berlaku mereka mengambil 100 peratus kesalahan itu meletakkan pada diri mereka sendiri,

"Ini semua salah aku."
"Punca semua ni disebabkan akulah"

Tiada guna kita menyalahkan diri kita sendiri dan terus menyeksakan dengan kesalahan yang telah berlaku. Ini membuka peluang untuk orang yang bersama anda akan menggunakan kelemahan anda tersebut untuk dipersalahkan.

Sebaiknya daripada menyalahkan diri sendiri atau orang lainnadalah lebih baik kita mencari solusi dan fokus kepada usaha untuk penambahbaikan.
5. You Don't Limit What's Acceptable

Kita memaafkan orang lain oleh kerana perkara tersebut adalah "alasan" lebih mudah untuk dilakukan daripada kita mempertahankan nilai diri kita.

Apabila seseorang melakukan sesuatu yang tidak beradab atau kurang ajar kita lebih cenderung untuk memaafkan kerana itu salah satunya cara minda kita menyalurkan emosi untuk memarahi mereka semula.

Sebenarnya anda tidak perlu memarahi mereka semula, tetapi tidak pula untuk menerima 100 peratus apa yang orang lain melakukan ke atas diri kita.

"Stand For Yourself" atau mempertahankan prinsip hidup bukanlah tanda anda seorang yang lemah tetapi menunjukkan anda mempunyai "Harga Diri" yang jelas. Jika anda membiarkan perkara ini akan berulang ulang, maka orang lain akan mendapati anda "kononnya" adalah seorang yang "pemaaf".

Walhal itulah akan memberikan peluang untuk mereka melakukan sekali lagi. Maaf dan mempertahankan diri adalah 2 perkara yang berbeza. Maaf juga perlu bertempat bukan menggunakan perkataan "maaf" itu sebagai salah satu alasan untuk tidak pertahankan diri sendiri.
Ya. Itulah 5 perkara yang menyebabkan anda akan digunakan atau orang lain mengambil kesempatan ke atas diri anda. Bukan kerana sikap orang lain juga tetapi kerana kita membiarkan atau membenarkan kita di "buli" oleh orang lain. So anda dibuli atau dibiarkan dibuli ?
Saya nak kongsikan lagi 5 perkara lagi, dan cara yang kita boleh lakukan bagi mengelakkan kita menjadi "mangsa" buli atau "membenarkan" diri kita dibuli.
Bantu saya share dan like posting ini ✓
Nota Comel : Aku dulu juga selalu dibuli masa zaman sekolah, skearang aku lebih faham rupanya aku membiarkan diri aku "dibuli" oleh mereka. Aku susah cakap "NO" dulu. Tergamaknya mereka buli budak yang comel dan babyface macam aku ni dulu. tak kesian ke ? 😩
Personal Motivator Founder

**NAK TUDUNG FREE? KLIK LINK NI TUDUNG FREE

Monday, December 11, 2017

CONTEST ON INSTAGRAM

December 11, 2017 2 Comments



Assalamualaikum hai,

Maaf lately busy dengan urusan perniagaan. Sampai tak sempat nak update entry kat Blog ni hah. Actually Business dah start November haritu tetapi, ada beberapa dugaan yang menimpa, jadinya stock tertangguh selama 2 bulan. Tapi tak apa, dugaan berniaga memang macam tu kan.

Hari ni saya nak menjemput semua BLOGGERS untuk join CONTEST KAT INSTAGRAM kami di LE ZAARA OFFICIAL HQ .

Syarat-syarat Contest On Instagram

* SHARE POST NI KAT BLOG KORANG
* JANGAN LUPA LETAK LINK IG KAMI KAT POST KORANG
* FOLLOW IG KAMI
* LAST, COMMENT DONE KAT BAWAH 

Pemenang akan diumumkan bila follower mencapai tahap 2.5k ya. So besar harapan rakan-rakan bloggers dapat membantu sama-sama support saya ya. InsyaAllah setiap bulan kami akan sediakan hadiah untuk korang semua. Lepas ni akan ada projek besar juga untuk Bloggers. Stay Tuned dan jangan lupa tau join contest ni.

Sayang korang muahhh!!!

Tuesday, November 7, 2017

The Signature Food Fest 4th Year Edition Awards Night 2017 @ Grandis Hotel, Kota Kinabalu

November 07, 2017 18 Comments
Assalamualaikum

Buat julung kali ke-4, Eleventh Avenue Media Marketing sekali lagi telah mengadakan acara " The Signature Food Fest 2017 " pada 29 & 30 September hingga 1st Oktober 2017 bertempat di Suria Sabah Shopping Mall.

12 buah Restoran dan Hotel diserata Kota Kinabalu, telah mengambil bahagian sepanjang 3 hari acara ini berlangsung. Sambutan yang memberangsangkan dan penjualan makanan yang sangat laris dari setiap pengunjung menambahkan lagi kemeriahan suasana acara tersebut.



Antara 12 buah Restoran yang mengambil bahagian dalam edisi ke-4 ini adalah :

1. Borenos Fried Chicken
2. BTC Restaurant
3. Dart Bistro
4. Ebizou Japanese Restaurant
5. Hard Rock Cafe Kota Kinabalu
6. Little Melaka
7. Mosaic (Hyatt Regency Kinabalu)
8. Rosea Cafe (Grandis Hotels & Resort)
9. Sakagura Japanese Restaurant
10. Shoney's Dining & Bar
11. Tanjung Ria Kitchen (Hyatt Regency Kinabalu)
12. The Glass Grill & Bar

8 Anugerah yang telah dipertandingkan iaitu :

1. Best Signature Menu
2. Best Ambiance
3. Best Customer Service
4. Outstanding Chef
5. Facebook Most Popular
6. Blogger's Choice Award
7. Best Plate Presentation
8. More Fun Best Award (Anugerah baru)

Manakala Hakim-hakim yang telah dilantik terdiri daripada :

1. Datuk Gordon Leong (selaku Ketua Hakim)
2. Encik Rory Ricardson (Pengarah Urusan The English Tea House Sandakan
3. Cik Evon Foo
4. Encik Joehairi dan Encik Lan (mewakili blogger www.curiostraveller.com
5. Encik Alfred Allen Ginsos (selaku penganjur dan Food Blogger www.mejarasakk.blogspot.com)


Malam Anugerah yang telah diadakan pada 31 Oktober 2017 bertempat di Grandis Hotels & Resorts juga telah dihadiri oleh YB Datuk Seri Panglima Masidi Manjun, Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Sabah
selaku tetamu kehormat dan  penyampai Anugerah kepada para pemenang.


Pic Credit to  http://www.miakassim.com

Manakala Pemenang-pemenang pada malam tersebut adalah :

Outstanding Chef - Tie Result
  • Shoney's Dining & Bar
  • Tanjung Ria Kitchen (Hyatt Regency Kinabalu)
Best Customer Service
  • Sakagura Japanese Restaurant
Best Ambiance
  • Tanjung Ria Kitchen (Hyatt Regency Kinabalu)
Best Plate Presentation
  • BTC Restaurant
Blogger's Choice Award
  • Borenos Fried Chicken
  • Little Melaka
  • Sakagura Japanese Restaurant
Facebook Most Popular
  • Rosea Cafe (Grandis Hotels & Resort)
  • Shoney's Dining & Bar
  • Little Melaka
More Fun Best Award
  • Grandis Hotels & Resort

Pic Credit to  http://www.miakassim.com

Akhir kata, semoga Acara ini akan terus mendapat sambutan setiap tahun dan lebih banyak penyertaan yang diterima.

BTW, saya pun menang juga tau. MENANG PAKEJ PERCUTIAN KE JOHOR BAHRU yeahhhh. Yang bestnya dapat bawa 4 orang kawan-kawan blogger sekali... yahoooo. Boleh bercuti sama-sama.Terima kasih Phoenix Hotel Forest City (Johor Bahru) atas pakej percuma yang diberikan ini. Tak sabar nak cuti-cuti. Sebelum tu, jom Layan Gambar Sepanjang Majlis Anugerah berlangsung.


Pic Credit to http://www.jun-zie.com/ & 


Pic Credit to http://www.jun-zie.com/


note : Bah kah saya jarang-jarang update entry... tunggu next entry ar.. bila? tunggu sajalah bila ada hahaha

Thursday, September 28, 2017

Kenapa Anda Wajib Menginap di Hotel Equatorial

September 28, 2017 9 Comments
Assalamualaikum...


Hah kalau aku cakap macam ni "Nasi kandar here I come!!!" Haha sapa yang tak tau kalau sebagai orang Malaysia nie, asal usul nasi kandar. Of course la di penang. Bila teringat je mesti terliur nak singgah sana. Dari tahun dulu-dulu lagi dah famous nasi kandar, laksa penang, dan sebagainya. Kita sebagai rakyat Malaysia kenalah makan segala jenis menu yang ada kan, sebab negara kita memang terkenal dengan variety food yang banyak. So kalau nak ke sana aku nak syorkan satu hotel untuk korang stay, takkan nak balik hari kot sebab penat. Kenalah bercuti sekali. Hehe.


Hotel Equatorial Penang ni located kat bukit jambul. Kenapa nama dia bukit jambul aku kurang pasti korang bolehlah research sejarah tempat tu nanti bila kat sana. Pemalasnya aku ni kan? Hahaha. Location dia memang strategic sebab dekat dengan Penang International Airport dalam 4.5 km. So kepada pelari marathon boleh test power ulang alik dari Airport ke Hotel, mesti korang dapat jadi lagi sihat. Untuk yang nak lawat anak, adik atau member kat USM, jarak dia lebih kurang dalam 2km lebih dari hotel ni. Convenient kan?
Pukul 2 kalau korang dah sampai kat hotel ni, korang boleh dah check in. Kat hotel ni ada service concierge yang boleh tolong korang bawak beg yang berpuluh kilo ke bilik hotel korang. Selain tu receptionist hotel ni boleh dikatakan bekerja kuat sebab buka 24 jam sehari. Tapi manusia tu bukan robot so diorang akan tukar syif nanti. Darilah muka senyum jadi muka blur jer kalau kerja lebih 12 jam. Kesiann. So this is a benefit to u guys sebab kalau korang ada apa-apa isu atau nak tanya boleh tanya ke front desk diorang ni. Staff diorang memang friendly and standby untuk tolong korang.


Kalau korang sampai awal, korang boleh lepak kat lobby sambil baca suratkhabar yang diorang preparekan untuk guest hotel. Parking pun senang kat hotel ni sebab diorang dah sediakan. Wifi pun ada kat public places so save sikit korang punya data tu. Kan selesa kalau camtu. Dalam bilik pula ada Cable TV, Meja, Bilik air yang ada bathtub, fridge dan juga hairdryer. Bathrobe pun ada, so korang boleh bayangkan tak ala-ala mewah juga hotel ni ya. Bilik pun memang kalau ikut review sebelum ni sangat bersih dan selesa. Selain tu, kalau korang taktau jalan sekeliling area hotel ni korang boleh gunakan service tour guide diorang.

Aku rasakan yang mesti ada dari korang yang nak buat wedding reception kat hotel. Hotel Equatorial Penang ni ada buat wedding service, so korang boleh la jumpa person in charge untuk tanyakan dengan lebih lanjut. Apa lahi yang boleh buat kat sini ekk. Haa ada spa kat sini untuk korang relaxkan minda and fizikal. Bilik steam pun ada untuk korang buang kalori yang korang amek masa makan tengah hari nasi lemak 2 bungkus tu. Haha macam aku tak tau korang ni tahap melahap macam mana kann. Dalam hotel ni ada restaurant yang boleh serve breakfast, lunch dan sampailah dinner. Swimming pool pun ada so korang boleh beriadah dengan family or bawak the young ones. Masa ni la sesuai untuk family bonding tak gituu.

U guys also can book the smoking free room untuk yang tak merokok. Nak pergi gym untuk buat six pax pun ada, nak pergi massage pun ada. Memang mewah la korang selama stay kat hotel ni. Sangat berbaloi untuk invest demi relaxkan minda korang yang selalu stress tu. Untuk group booking untuk corporate event atau training pun no problem sebab hotel ni ada facilities such as conference room, business centre dan juga auditorium untuk crowd yang lebih ramai. Untuk bos-bos kat luar sana this is the right time untuk book Hotel Equatorial Penang online. Aku suggest jerk orang jangan nak salahkan aku nanti sebab ni good investment untuk tingkatkan performance staff korang.


Lepas berehat-rehat tu boleh la korang jalan jalan cari port yang best kat penang ni. Dapatlah makan benda-benda yang korang mimpikan before this. Have fun guys!!! Tu pasal lah aku cakap "KENAPA ANDA WAJIB MENGINAP DI HOTEL EQUATRIAL PENANG" NI, HOTELNYA MEMANG DIANTARA YANG TERBAIK DI PENANG TAU. Ok next entry please .. Bye

Sunday, September 10, 2017

Hijab Shampoo by Natural Elixirs

September 10, 2017 4 Comments
Assalamualaikum,



Harini  saya nak kongsikan pengalaman saya selama 2 minggu lebih menggunakan Hijab Shampoo by Natural Elixirs. Bagi wanita yang bertudung atau nama lainnya berhijab, pasti korang inginkan keselesaan sepanjang hari bukan? Begitu juga dengan saya, dulu saya tak pernah menitikberatkan soal penjagaan rambut semasa bertudung. Tetapi lama kelamaan dengan peredaran usia, hormon dan persekitaran, semakin lama bila bertudung, pasti rasa tak selesa. Yalah dulu-dulu muda remaja, hormon masih stabil, ni bila dah beranak pinak, hormon pun dan lain semacam je, lebih-lebih lagi rambut banyak gugur, kulit kepala asyik gatal je dan rambut semakin berminyak.


Rambut saya ada dua masalah, pertama berminyak dan keduanya mudah gugur (masa bujang tak pernah gugur, lepas bersalin kerap sangat gugur). Setelah hampir 2 minggu lalu dan sehingga ke hari ini iaitu hari ke-18 saya setia menggunakan, Hijab Shampoo by Natural Elixirs ni. Apa yang faktanya masalah pertama saya iaitu rambut berminyak, dah SELESAI! sekarang rambut saya memang langsung tak berminyak. Ada seminggu saya tak basuh rambut (sebab period, kalau period saya tak akan cuci rambut sebab saya mudah masuk angin dan sakit-sakit) saya takut juga rambut kembali berminyak, tapi syampu ni betul-betul dah buat rambut saya tak berminyak lagi walaupun seminggu tak basuh rambut. Kalau dulu 2,3 hari tak basuh rambut confirm berminyak.

Masalah kedua rambut gugur, tipulah kalau cakap takda rambut gugur lagi kan, sebab orang dah pernah bersalin ni memang musuh utama adalah keguguran rambut. Macam biasa, rambut masih gugur tetapi kurang. Kalau dulu tarik je rambut, rasa-rasa ada sampai 10 ke 15 helai rambut yang gugur tapi sekarang dalam 3,5 helai je gugur.


Sekarang ni bila sepanjang hari berada diluar rumah, keselesaan bertudung tu dah terasa. Jalan dari pagi sampai malam, dari berpanas dan berhujan tetap rasa selesa. Kalau dulu setengahari je berada diluar confirm nak cepat balik, tak tahan kepala gatal lah, rasa beratlah hahaha...

Korang yang ada masalah rambut saya syorkan korang cubalah Hijab Shampoo by Natural Elixirs ni. Ia ada 6 kebaikan yang terdapat dalam syampu ni. Dan syampu ni juga bukan hanya sekadar syampu tetapi ianya 2 dalam 1 iaitu Syampu dan juga Perapi. So kat sana korang dah jimat tak perlu beli perapi lagi. Syampu ni adalah Made in Turkey dan disahkan halal oleh Turkish Halal Certification Body. Formula syampu ini juga mengunakan bahan-bahan organik yang sememangnya selamat digunakan.




Kalau korang nak beli boleh melawat mana-mana details dibawah:

Facebook
Natural Elixirs Sdn Bhdhttp://www.facebook.com/natural.elixirssdnbhd
Twitter
Natural Elixirs Sdn Bhd https://twitter.com/NaturalElixirs
Pinterest
Natural Elixirs Sdn Bhd
Instagram
Natural Elixirs Sdn Bhd naturalelixirssdn
Google +
Natural Elixirs Sdn Bhd
Youtube

 #hijabshampoo #naturalelixirs #naturallyorganic #antihairloss #nodandruff #shampootudung