Follow Us @lizaaryannazaara

Wednesday, November 28, 2018

Experience the Magic of Nando's Smokey PERi-PERi

November 28, 2018 4 Comments






Nando’s known for their flame-grilled PERi-PERi chicken has always captured tastebuds with their PERi-PERi concoctions. For this enchantingly festive season, these expert chicken grillers are bringing in more of that African flavour to your Nando’s meals!

Inspired by the magical combination of Africa’s vibrant colours, unique heritage and the smoky flavor of open-fire cooking, the super-natural Smoky PERi-PERi was born. It delivers a full-bodied, rich flavor with sweet, smoky paprika, a hint of zesty lime, a delightful medley of herbs and of course a touch of Nando’s trademark African Birds Eye Chilli. All this combined gives it a unique smoky flavor reminiscent of a good barbecue.

On the Nando’s PERi-ometer, Smoky PERi-PERi is slightly hotter than Lemon & Herb (which also contains the magical chilli incidentally) but milder than its Mild flavor. It’s perfect for those who like their food on the flavourful but not-too-hot side and brings a whole new dimension to the Nando’s chicken flavor range.


“We wanted to give our fans a taste of something magical this season with our flamed-grilled PERi-PERi chicken and that is how Smoky PERi-PERi came to be. Over the years we have dabbled in different recipes to find that special taste that will give our fans something new that they can enjoy and we decided to try it out with Smoky PERi-PERi. It delivers a fantastic combination of flavours that is exciting and uniquely Nando’s yet familiar at the same time,” commented Stephen Chew, CEO of Nando’s Malaysia.

Experience the new, enchanting Smoky PERi-PERi on everything that you can before it disappears.    The best way would be to celebrate the festive season with the Smoky PERi-PERi platter for 4 only RM 99.00. It includes mouth-watering full chicken with 4 tasty sides, 4 bottomless soft drinks and the all-new Salted Caramel Cake Bites!


In this season of giving, Nando’s in Kota Kinabalu is inviting you to share the Christmas spirit with Sabah Autism Society. Drop a little gift by 31 December 2018 at either Nando’s 1Borneo, Nando’s Imago or Nando’s Oceanus Waterfront and receive one Nando’s 1/4 Chicken with Mediterranean rice voucher as a token of our appreciation!

Placing importance not only on its perfectly flame-grilled chicken, but on its flavours as well as the community, Nando’s is always up to the challenge to elevate their dining experience to another dimension and in giving back to the community. With inspirations from different cultures all over the world, Nando’s aspires to gather and lay out the best there is on the plate down to the finest details. 


Friday, November 9, 2018

Kelilingi Dunia dengan SOULed OUT Kota Kinabalu!

November 09, 2018 0 Comments


SOULed OUT Kota Kinabalu membawa pelanggannya menyertai perjalanan kuliner di seluruh dunia dengan menu baharu yang memperkenalkan pelbagai perasa antarabangsa kepada destinasi santai di pinggir air yang popular.
Dengan sejarah menjangkaui lebih daripada dua dekad dalam industri makanan Malaysia, kumpulan restoran SOULed OUT sememangnya terkenal dengan SO Lip-Smacking Food yang menginspirasikan pelanggan setia untuk mengesyorkannya kepada rakan dan keluarga. Sebagai salah satu daripada lima pemegang francais SOULed di seluruh Malaysia, SOULed OUT Kota Kinabalu mengalu-alukan lebih daripada 30 penambahan baharu dalam menu mereka sebagai sebahagian daripada usaha berterusannya bagi menaikkan proposisi makanan yang menceriakan yang membentuk asas jenama tersebut.
"Penambahan menu ini berkait dengan pemasukan dan merangkul pelbagai masakan dari seluruh dunia. Kami ingin memenuhi pelbagai profil rasa yang lebih luas, jadi biarpun apa jua yang anda ingini, anda pasti menemuinya di SOULed OUT Kota Kinabalu. Kami sangat teruja dengan menu baharu dan berbangga dengan perkongsian jangka panjang yang saling menguntungkan ini dengan pemilik francais Anthony dan Janet." kata Cassie Wong, Ketua Pemasaran bagi Kumpulan SOULed OUT.
Daripada sajian klasik vegetarian asli yang sahih seperti 'Kakiage' dan 'Kari Terung', hingga ke interpretasi moden ke atas makanan yang menceriakan merangkumi 'Mi Hokkien', 'Pasta Beef Ragout' dan 'Pai Biri-biri', sajian baharu membawa pelbagai hidangan paling ikonik dari seluruh dunia ke SOULed OUT.

















Berkenaan Minuman Thirst-Quenching SO pula, lapan minuman koktel dan minuman tanpa alkohol yang unik lagi menarik seperti 'Jackfruit Mojito' dan 'Coco Pandan Smoothie' akan memenuhi citarasa serta mencetus senyuman di kalangan para penggemar minuman. Bagi mereka yang menggemari sajian manis, menu baharu memperkenalkan enam pencuci mulut dengan nama-nama terinspirasi pop-budaya seperti 'The Yoda' dan 'Pink Panther' yang pasti menjadi hit di kalangan anak-anak dan orang dewasa.




Rombakan ini di SOULed OUT Kota Kinabalu menandakan penggunaan menu baharu di semua restoran SOULed OUT. Pihak yang berminat boleh menghubungi 088 275 922/016 829 9268 untuk tempahan di SOULed OUT Kota Kinabalu.



SOULed OUT Kota Kinabalu
G-101, Imago Shopping Mall, KK Times Square Phase 2,
Off Jalan Coastal Highway, 88100 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

t : 016 829 9268
f : 088 275 922
w : souledout.com.my

        
@souledoutkk  @mysouledout

Waktu Beroperasi  :         Tengahari hingga tutup

Tuesday, October 30, 2018

Festival Makanan Kanak-kanak Sihat Ayam Brand™ Didik Tentang Pilihan Makanan yang Lebih Sihat

October 30, 2018 0 Comments


Kota Kinabalu, 30 Oktober 2018 – Malaysia dinamakan sebagai sebuah negara yang mempunyai kadar obesiti paling tinggi dalam kalangan kanak-kanak dan dewasa di ASEAN dengan 23.7% daripada mereka mengalami masalah obes.

Pemakanan memerlukan keseimbangan. Obesiti sering dikaitkan dengan tabiat makan yang disemai sejak kecil, di mana kanak-kanak yang mempunyai berat berlebihan biasanya akan menjadi obes ketika dewasa.  

Faktor budaya juga menjadi salah satu sebab yang menyumbang kepada peningkatan masalah obesiti di Malaysia. Ini kerana kebanyakan makanan popular di Malaysia adalah seperti snek yang digoreng dan hidangan yang memiliki kandungan lemak tinggi, selain tidak ada banyak kepelbagaian dalam makanan mereka.  

Sebab itulah Ayam Brand™, jenama pilihan rakyat Malaysia selama 126 tahun menganjurkan Festival Makanan Kanak-kanak Sihat (Healthy KIDS Food Festival) untuk menawarkan pilihan makanan yang lebih baik sebagai sebahagian daripada program tanggungjawab sosial tahunannya.

Kempen kebajikan pada tahun ini bertujuan memperkasakan kanak-kanak untuk membuat pilihan makanan mereka sendiri menerusi aktiviti-aktiviti yang interaktif. Aktiviti ini dapat membantu mereka mengenal pasti kumpulan makanan yang penting, memahami jumlah makanan dan membuat keputusan bijak tentang makanan berkhasiat dan membentuk tubuh secara positif.


Ayam Brand™ menyatakan bahawa sumbangan produk kepada rumah-rumah kebajikan yang mengambil bahagian dibuat kerana kebanyakan daripada mereka kurang akses kepada sumber nutrien yang penting untuk pertumbuhan dan kesihatan kanak-kanak.  

Sudah memasuki tahun kesebelas, Kempen Penyayang Komuniti Ayam Brand telah berjaya menjangkau sekitar 20,000 orang dari 482 pertubuhan kebajikan, serta menyediakan mereka dengan 1,404,000 hidangan makanan yang sihat dan mudah!  

Mengulas tentang Festival Makanan Kanak-kanak Sihat, wakil Ayam Brand, Stanley Wang berkata, “Kanak-kanak dapat belajar dengan baik menerusi permainan. Justeru, Ayam Brand telah menganjurkan Festival Makanan Kanak-kanak Sihat dengan pelbagai bentuk permainan yang direka khas buat kanak-kanak agar mereka seronok ketika belajar bagaimana untuk memilih makanan yang betul. Kami harap kanak-kanak yang mengambil bahagian pada hari ini akan mengamalkan apa yang telah mereka pelajari dan berkongsi tips ini dengan rakan-rakan dan menyebarkan mesej mengenai makan secara sihat.”

Antara sesi bengkel yang dijalankan ialah ‘Yay or Nay’ di mana kanak-kanak belajar untuk mengenal pasti serta membezakan di antara pilihan makanan yang sihat dan tidak sihat, selain teka silang kata tentang manfaat Omega 3 dan DHA di bengkel ‘Crossword’. Di bengkel ‘Healthy Plate’ pula, kanak-kanak menentukan kuantiti kumpulan makanan berbeza untuk menghasilkan satu diet yang seimbang, manakala di bengkel ‘DIY’, kanak-kanak akan menghidang Nasi Lemak Tuna mereka berdasarkan apa yang telah pelajari.







Kanak-kanak amat memerlukan Omega-3, iaitu sejenis asid lemak penting untuk perkembangan otak dan mata yang tidak dihasilkan oleh tubuh manusia. Ibu bapa dan penjaga boleh menambah makanan yang kaya dengan kandungan Omega-3 seperti sardin, mackerel dan tuna dalam diet anak-anak. Bagi kanak-kanak yang tidak sukakan bau ikan, ibu bapa perlu jadi lebih kreatif. Jadi, layari laman web www.ayambrand.com.my untuk mendapatkan pelbagai resepi yang mesra kanak-kanak.

Kelapa pula telah mencapai status makanan super di peringkat global kerana kandungan lemak sihatnya. Ini satu berita baik buat rakyat Malaysia kerana mereka menggemari makanan berlemak seperti Nasi Lemak.

Sebahagian daripada Festival Makanan Kanak-kanak Sihat, Ayam Brand™ ada memperkenalkan Nasi Lemak yang lebih sihat, mudah dan cepat untuk disediakan yang menggunakan santan jenama ini. Di samping Light Tuna Cili sebagai sambal yang boleh diambil terus daripada tin bersama telur rebus, timun segar, kacang tanah dan ikan bilis untuk menjadi satu hidangan yang enak dan berkhasiat. Kanak-kanak yang menghadiri bengkel ini juga belajar tentang sukatan yang betul bagi setiap makanan untuk diet yang lebih sihat.

“Ramai rakyat Malaysia yang membuat pilihan makanan tanpa memikirkan tentang kesan jangka masa panjang terhadap kesihatan mereka. Ibu bapa perlu menunjukkan teladan yang baik, memberi pemahaman serta menjadikan pengambilan makanan berkhasiat dan seimbang  sebagai amalan sejak anak-anak masih kecil. Kami gembira kerana kanak-kanak dapat belajar tentang asas pemakanan sihat dengan cepat pada hari ini. Ibu bapa dan penjaga boleh mencuba beberapa aktiviti yang telah kami lakukan ini kerana ia mudah dan boleh dilakukan di rumah,” kata Stanley Wang





Rumah Amal Kasih Kingfisher, Seri Mengasih, Sabah Cheshire Home dan Pusat Kebajikan Care Haven dari Sabah menerima bekalan makanan harian produk Ayam Brand selama dua bulan merangkumi ikan sardin, mackerel, tuna dan santan kelapa untuk semua kanak-kanak di bawah jagaan mereka.

Menurut wakil dari Rumah Amal Kasih Kingfisher, Pn Nooraisah, sumbangan produk Ayam Brand™ yang tidak mempunyai bahan pengawet atau MSG tambahan itu sangat dihargai kerana makanan tersebut sihat, pantas dan mudah disertakan ke dalam diet harian mereka.  

“Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada Ayam Brand™ kerana menjemput Rumah Amal Kasih Kingfisher untuk menyertai acara ini, selain menyumbang produk mereka yang mudah, berkhasiat dan enak. Kanak-kanak sangat seronok pada hari ini dan mereka belajar pelbagai tip nutrisi daripada bengkel-bengkel aktiviti.

“Kami akan menjalankan beberapa bengkel sama di Rumah Amal Kasih Kingfisher tidak lama lagi. Sebabnya, daripada apa yang dapat kami lihat pada hari ini, ia dapat membantu kanak-kanak mengamalkan tabiat makanan sihat sepanjang hidup mereka,” kata Pn Nooraisah.

Maklumat lanjut mengenai Ayam Brand™, sila layari laman web www.ayambrand.com.my atau https://www.facebook.com/AyamBrand.Recipes.


Saturday, October 27, 2018

D SQUARE STEAMBOAT & CAFE @STADIUM PENAMPANG

October 27, 2018 0 Comments
Siapa hantu Steamboat tu wajib pergi makan di sini. Harga murah berbaloi tau. D Square Steamboat & Cafe terletak di sebelah Stadium Penampang, so tak susah cari dan parking pun banyak. Nak terus basuh kereta pun boleh tau. Sebab sebelah restoran ni ada CT Car Wash.





Beroperasi seawal jam 
5 petang - 11 malam. 

Harga pun sangat-sangat berbaloi hanya RM28 (dewasa) & RM15 (kanak-kanak 6 tahun keatas) 5 tahun kebawah FREE ya. MAKAN SAMPAI PUAS!!! 


Restoran ni baru saja beroperasi pada 1 Oktober yang lalu. Pemiliknya adalah Mrs. Alia org yang kecil molek, peramah dan murah hati sangat. Kitaorang bawa anak-anak yang tak kuat makan ni, dia bag FREE je alhamdulillah, semoga bertambah murah rezeki puan. 

Makanannya pula sedap-sedap sampai lupa ambil gambar masa awal-awal datang haha. Ni pun ambil gambar dipertengahan masa makan.

Yang lebih berbaloinya makan disini, bukan setakat kita makan sampai kenyang ja tau tapi, setiap RM yang korang bayar tu, owner akan salurkan kepada BUKIT HARAPAN OKU HOUSE INANAM dan the TAMBUNAN ANAK YATIM ORPHANAGE HOUSE. Alhamdulillah .. 










Disini selain steamboat, korang juga boleh panggang-memanggang. Ikan segar-segar kena panggang fuhhhh sedappppp. . Tengok owner sendiri yang tolong panggang tau. Kalau korang nak panggang sendiri pun boleh juga. Jaga hangus sudahlah ya haha. 




Okay ni saja untuk kali ni. Untuk keterangan lanjut, atau nak booking tempat boleh whatsapp owner sendiri.

Mrs. Alia 019 833 1333