CARA UNTUK DEACTIVATE AKAUN INSTAGRAM

January 24, 2020

Bila masa yang korang rasa tiba-tiba nak DEACTIVATE kan akaun media sosial korang? Mesti ada masa-masa yang korang taknak orang cari-cari korang kan. Especially kalau gaduh dengan BF/GF or BFF. 

So semua dah tahu cara untuk DEACTIVATE kan akaun FB, tapi mungkin  masih ramai yang tak tahu INSTAGRAM juga korang boleh DEACTIVATE kan. Macamana caranya? Okay jom refer gambar ni.

UNTUK PENGETAHUAN korang, IG hanya boleh deactivate melalui WEB BROWSER sahaja. Google lah maksudnya tu. TAK BOLEH melalui APPS IG tu. so buka IG mesti dari google okay!


klik bahagian edit profile

kemudian, scroll sampai bawah then click Temporarily disable my account tu

kemudian, masukkanlah jawapan-jawapan bernas korang.
Soalan dia sama ja macam korang nak deactivate acc FB tu
So DONE! Kalau korang masuk balik IG korang tu, automatik IG korang akan wujud semula hehehe

NEXT..........

You Might Also Like

10 comments

  1. setakat ni takda rasa nak deactivate ig lagi. haha. btw nice post sharing ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tulah.. selalu FB je org buat kan kan

      Delete
  2. Assalamualaikum Sis Liza Izara, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.

    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)
    1 x RM200

    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)
    2 x RM100

    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)
    14 x RM50

    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete