Bah! Cuti Kita di Pan Borneo Hotel, Kota Kinabalu (PART 1)

November 04, 2019

Assalamualaikum korang... hah, cuti sekolah dah pun bermula untuk pelajar sekolah menengah, manakala cuti sekolah pagi pelajar  sekolah rendah pula akan bermula pada 23 November 2019.

So, korang dah plan tak mana nak bawa anak-anak bercuti tahun ni? Atau korang dah plan tapi bajet tak cukup? Hah ni dia, nak cerita tempat best untuk korang pergi bercuti. Bukan setakat tu saja, untuk yang nak bercuti tapi bajet tak cukup, nak jimat bajet sebab nak bayar yuran sekolah anak-anak lagi kan, nak bercuti tapi tak nak pergi jauh-jauh. Disini laini tempatnya.

2 minggu yang lalu, kita orang pergilah release tension di Pan Borneo Hotel. Asalnya nak pergilah jauh sikit, tapi  memadangkan kekangan masa, so kitaorang decide bercuti tempat yang dekat-dekat saja.

Pan Borneo Hotel ini terletak, di daerah Putatan. Jarak dari Airport ke sini mengambil masa lebih kurang 5-7 minit sahaja. Jadi kalau korang nak yang dekat Airport, sesuai sangat menginap di sini. Kalau ke Bandaraya Kota Kinabalu pula mengambil masa selama 15-20 minit sahaja.

Biarpun kedudukan hotel ini berada di tengah-tengah daerah putatan, tetapi banyak aktiviti yang boleh korang lakukan sepanjang menginap disini. 

Jom tengok ada apa berdekatan dengan Pan Borneo Hotel.



1. Kemudahan Kedai Runcit Serbaneka


2. Kemudahan Perbankkan


3. Shopping Mall


4. Pasar Malam (Tempat Makan)


5. Restoran 


6. Tamu Putatan


7. Klinik

Lupa nak ambil gambar klinik. Depan Hotel ni ada Klinik tau. Jalan kaki 1 minit ja sampai 


Tempat yang saya tunjuk ni boleh jalan kaki saja tau. Kalau  naik kereta banyak lagi tempat yang boleh dilawati.

Nak tengok update seterusnya? KLIK DISINI 

Sebarang pertanyaan lanjut boleh terus hubungi :

PAN BORNEO HOTEL KOTA KINABALU

Telefon : +6088- 327 777
Email : enquiry@panborneohotelkk.com

You Might Also Like

7 comments

  1. 16/11 nanti Opis akan buat event di sini... yeay! tak sabar rasanya...Insyaallah dapat join nanti Ennor update juga ya...

    ReplyDelete
  2. suka kawasan hotel yang ada mart.. senang nak beli barang2 pape keperluan.
    nak beli jajan pun senang hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SANGAT SENANG SIS, BANK ADA, MARKET ADA, PASAR MALAM ADA, KLINIK PUN ADA

      Delete