Follow Us @lizaaryannazaara

Friday, March 22, 2019

TREE HOUSE EXPERIENCE | SABAH TEA, KUNDASANG

Assalamualaikum hai, entry kali ni simple saja. Mesti ramai yang dah banyak kali pergi Ranau kan. Lepas tu tak tahu mau pergi mana lagi kalau datang sana. Hah 2 minggu yang lalu saya ada pergi satu tempat yang dikira baru di Ranau. Bukan di Kundasang tau, tapi di Ranau. Tree House ni sama tempat dengan Sabah Tea. So korang pergi saja di Sabah Tea.

TREE HOUSE EXPERIENCE ENTRANCE FEE

Dewasa - RM5.00
Kanak-kanak atau Student (Malaysia ID) - RM3.00

Maximum boleh naik TREE HOUSE tu 10 orang dan masa dalam 10 minit sahaja. 
Tapi haritu rasa macam lama juga diatas. hehe 

Kalau yang gayat mau naik jambatan gantung tu bertabahlah ya, 
saya pun gayat juga, tapi bergambar punya pasal beranikan diri saja ... 
Lagipun bila lagi kan mau cuba benda-benda yang extreme sikit ni (extreme ka?? haha) 

Di sana boleh try :

a canopy walk, 
Visit a tree "condominium" yang comel dan
take beautiful photo with magnificent views.











Tak banyak gambar yang dapat diambil, sebab saya memang takut sangat berada di atas. 
So jumpa next entry ya.




1 comment:

  1. memang plan nak pegi Sabah lagi. cuma masanya tatau bila hehe..
    adoi cantik view tapi tula tu jambatan tu seram hahaha.. sejenis yang penakut n gayat gak ni..

    ReplyDelete