Follow Us @lizaaryannazaara

Saturday, October 27, 2018

D SQUARE STEAMBOAT & CAFE @STADIUM PENAMPANG

Siapa hantu Steamboat tu wajib pergi makan di sini. Harga murah berbaloi tau. D Square Steamboat & Cafe terletak di sebelah Stadium Penampang, so tak susah cari dan parking pun banyak. Nak terus basuh kereta pun boleh tau. Sebab sebelah restoran ni ada CT Car Wash.





Beroperasi seawal jam 
5 petang - 11 malam. 

Harga pun sangat-sangat berbaloi hanya RM28 (dewasa) & RM15 (kanak-kanak 6 tahun keatas) 5 tahun kebawah FREE ya. MAKAN SAMPAI PUAS!!! 


Restoran ni baru saja beroperasi pada 1 Oktober yang lalu. Pemiliknya adalah Mrs. Alia org yang kecil molek, peramah dan murah hati sangat. Kitaorang bawa anak-anak yang tak kuat makan ni, dia bag FREE je alhamdulillah, semoga bertambah murah rezeki puan. 

Makanannya pula sedap-sedap sampai lupa ambil gambar masa awal-awal datang haha. Ni pun ambil gambar dipertengahan masa makan.

Yang lebih berbaloinya makan disini, bukan setakat kita makan sampai kenyang ja tau tapi, setiap RM yang korang bayar tu, owner akan salurkan kepada BUKIT HARAPAN OKU HOUSE INANAM dan the TAMBUNAN ANAK YATIM ORPHANAGE HOUSE. Alhamdulillah .. 










Disini selain steamboat, korang juga boleh panggang-memanggang. Ikan segar-segar kena panggang fuhhhh sedappppp. . Tengok owner sendiri yang tolong panggang tau. Kalau korang nak panggang sendiri pun boleh juga. Jaga hangus sudahlah ya haha. 




Okay ni saja untuk kali ni. Untuk keterangan lanjut, atau nak booking tempat boleh whatsapp owner sendiri.

Mrs. Alia 019 833 1333

No comments:

Post a Comment