Follow Us @lizaaryannazaara

Wednesday, February 14, 2018

MEERACLE MEMPERKASA WANITA DENGAN KEAJAIBAN BATU PERMATA

February 14, 2018 1 Comments



Satu tren terkini dalam dunia kosmetik dan kecantikan iaitu batu permata berharga yang kian mendapat tempat dan digunakan dalam produk-produk kecantikan kulit kerana strukturnya yang kaya dengan mineral yang boleh menghasilkan kulit menjadi lebih berseri.   

Bangga sebagai warganegara Malaysia, Meeracle adalah jenama pertama di Asia yang memperkenalkan produk kecantikan kulit yang berasaskan formula berinovasikan batu permata dengan menggunakan ekstrak berlian, rubi dan mutiara.

Dengan ekstrak unik campuran tiga bahan batu permata ini yang disumberkan daripada France dan dengan formulasinya yang dicipta khas, menjadikan kulit lebih berseri, muda dan mulus.

Satu sumber terkelupas, berlian yang dikisar halus ini berfungsi lembut pada kulit sekaligus membantu meratakan tona warna kulit di samping memudarkan kesan parut dan kedut, menjadikan kulit lebih mulus dan berseri.

Keajaiban batu rubi merah memulihkan kesihatan dan keserian kulit kerana ianya membantu memulihkan, mendetoksifikasi dan menyucikan jangkitan kulit, memperbaiki peredaran darah serta menyuburkan kulit menjadikan kompleksi tona warna kulit kelihatan merah jambu.

Kemujaraban dengan sinarnya yang bergemerlapan, pearis mempunyai banyak kebaikan melembap, anti-penuaan dan mencerah juga boleh membantu menjadikan kulit lebih anjal dan rata.
.
Keunikan formula batu permata adalah bahan utama dalam rangkaian produk-produk Meeracle yang mempunyai bahan aktif semula jadi untuk memberikan hasil yang terbaik.

Produk yang baharu yang ditambahbaik, ringan dan senang meresap, Meeracle Facial Serum dalam botol 30ml yang dijual dengan harga RM79 sebotol juga mempunyai 23 bahan aktif semula jadi yang menunjukkan perubahan yang ketara pada jangka masa yang singkat.


Produk Meeracle Facial Cleanser dalam botol 50ml yang dijual dengan harga RM49 sebotol pula mempunyai malakit, satu lagi batu permata yang membantu mengawal minyak berlebihan dan mempunyai bahan anti-bakteria untuk memulihkan masalah jerawat. Pencuci ini juga mempunyai bahan yang terbukti kesegaran aloe vera serta teh hijau anti-penuaan, menjadikan kulit lebih tulen dan segar selepas mencuci.

Lebih baik digunakan secara set, Meeracle Facial Serum dan Cleanser ini sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.
Diasaskan oleh Meera Nordin dan dikeluarkan oleh Edelsteen Sdn Bhd, rangkaian produk penjagaan kulit Meeracle dicipta hasil kajian selama beberapa tahun oleh kumpulan kajian farmaseutikal.  

“Kami percaya dengan melabur dalam R&D, kami dapat memberikan hasil produk yang berkualiti tinggi dan selamat untuk para pengguna. Kami mengambil masa selama 2 tahun dalam pembangunan produk untuk Meeracle Facial Serum sebelum membuat pelancaran, dan kami juga menghabiskan banyak masa untuk mencipta formulasi terbaik untuk pencuci muka dengan malakit kami yang telah pun dilancarkan tahun lepas,” kara Meera Nordin.
Ketika pelancaran tersebut, Pengarah Urusan Edelsteen Sdn Bhd, Raja Mohd Nasrullah Haziq b. Raja Abdul Rashid juga telah merasmikan “EMPOWERING YOU”, program tanggungjawab sosial korporat syarikat yang mensasar dan membantu golongan wanita yang mempunyai masalah kewangan dengan memberikan mereka peluang untuk memperbaiki kehidupan mereka.
 
Bekerjasama rapat dengan para Master Stokis Meeracle – yang merupakan tulang belakang kepada rangkaian pengedar jenama tersebut – program ini menawarkan para wanita dengan latihan, sesi mentor serta kit untuk memulakan perniagaan.

“Wanita adalah golongan semula jadi yang bekerja keras lagi bersemangat dan dengan membantu mereka yang memerlukan pendapatan sampingan lebih, kami juga berharap dapat membantu menambahbaik kehidupan anak-anak mereka, keluarga dan juga komuniti. Program CSR ini akan memberikan mereka peluang untuk memulakan perniagaan kecil demi kemajuan mereka serta menjanjikan kehidupan yang lebih baik di masa hadapan. Kami berazam untuk mensasar lebih kurang 50 ke 60 orang wanita untuk tahun yang pertama,” kata Raja Haziq ketika pelancaran tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk serta para pengedar yang terdekat, layari laman web www.meeracle.com.my atau Facebook Meeracle.





Friday, February 9, 2018

BELI FEMININE WASH ONLINE - SIS PERAPAT

February 09, 2018 9 Comments
HELLO readers, pernah tak beli feminine wash online? Atau selalu walk in je kat kedai? Tapi mesti banyak sangat produk sampai tak tahu mana nak pilih kan? Tapi korang jangan risau sekarang ni klik-klik je, barang dah sampai rumah.

Wanita, perempuan,girl, woman tak kiralah tua atau muda, kena jaga kebersihan luaran dan dalaman, barulah 'mahkota wanita' tu terpelihara suci dan bersih gitu.. Lebih-lebih lagi part alat intim wanita.

Satu tips kalau nak beli feminine wash korang, pilih produk yang diperbuat daripada bahan organik. Sebab apa? Sebab ianya selamat digunakan dan bebas bahan kimia.

Macamana nak tahu produk tu bagus atau tak? Kalau kat kedai, tak ada pula kan diorang tunjuk testimoni. Yang ada pun rumusan tentang bahan-bahan produk je, so kita pun baca jelah antara faham dan tak faham, antara berkesan atau tak  berkesan. Tapi ni sis nak cerita tentang keajaiban satu produk yang sedang hangat diperkatakan oleh wanita-wanita abad 2018 ni. Bukan propa tapi dah banyak testimoni yang baik sis baca tentang produk ni. Sebut betul-betul S.I.Ssssss.

KEBAIKAN DAN KEISTIMEWAAN SIS PERAPAT

SIS Perapat, adalah salah satu produk keluaran DEL Billionaire SDN. BHD yang bagus untuk menjaga alat intim wanita, ini kerana SIS Perapat ni mengandungi Ekstrak Manjakani, Sireh dan Aura 7 bunga. SIS Perapat mempunyai banyak khasiat dan kebaikan. Selain daripada menghilangkan kegatalan dan membunuh bakteria, iaanya juga boleh merawat masalah keputihan dan mengetatkan faraj. Bagi wanita bersalin, SIS Perapat ini juga bertindak untuk memulihkan luka lepas bersalin dan mencerahkan celahan miss v.

Yang bestnya lagi, dengan SIS Perapat ni, kita tak perlu lagi memakai pantyliner sebab ianya mencegah bau yang kurang enak dan memberikan haruman sepanjang hari. Waaaa bestnya, selesai masalah yang sentiasa memberi impak yang besar kepada semua wanita sedunia.

SEKITAR MAJLIS PELANCARAN PRODUK DEL BILLIONAIRE SDN BHD

3 Februari 2018, Sis sempat hadir ke Majlis Pelancaran Produk DEL Billionaire SDN BHD yang dijalankan di Ming garden Hotel Kota Kinabalu, Sabah. Berjumpa secara terus kepada pengasas membuatkan sis teruja sangat nak try produk ni. Orang yang sangat kuat dan tabah menghadapi pelbagai dugaan sepanjang perjalanan beliau menjadi seorang pengasas produk.

Tapi bukan produk SIS Perapat je dilancarkan tau, DEL Billionaire SDN BHD juga telah melancarkan Produk skincare mereka iaitu Delia Gold Serum. Pemilihan serum yang betul juga penting untuk mengurangkan minyak dimuka dan sekaligus dapat melambatkan proses penuaan diwajah kita. Orang lelaki pun boleh pakai serum ni tau.

BELI FEMININE WASH SECARA ONLINE

Okay sekarang dah tahu kan feminine wash yang terbaik untuk korang , So tunggu apa lagi kalau nak dapatkan produk ni boleh whatsapp nombor yang tertera 010 937 7805. Sambil-sambil order tu boleh layan gambar kitaorang di Majlis Pelancaran Produk DEL BILLIONAIRE SDN BHD. Atau layari laman rasmi SIS Perapat di bawah :

FACEBOOK : SIS PERAPAT
INSTAGRAM : SIS PERAPAT
WEBSITE : SIS PERAPAT

Mempunyai kelulusan KKM

SIS Perapat, comel kan botol dia senang nak bawa
kemana-mana saja dan boleh dipakai bila-bila masa sahaja.
Harga RM59 (50ml)
Founder Puan Sarzielawati Samad

Turut hadir,
Pengerusi Persatuan Industri Kecil dan Sederhana Wanita Sabah (IKSnita),
Datuk Dayang Khatijah Bachtiyal

Barisan Para Blogger yang turut hadir dalam Majlis Pelancaran tersebut





Sunday, February 4, 2018

2018 | UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATION CHINESE NEW YEAR | LE MERIDIEN KOTA KINABALU

February 04, 2018 2 Comments
Assalamualaikum & Hello readers!

With more than 100 Hotels & Resort worldwide and the strongest, most globally diverse portfolio in its history, the Paris-born Le Meridien brand connect the curious and creative-minded traveller to unexpected and engaging experiences within their destination.

With its brand promise of "Destination Unlocked", Le Meridien has transformed numerous guest touch point through global partnership with creative minds such as illy, Johnny Iuzzini, Gray Malin, and Nouvelle Vague.

Plans call for dynamic portfolio expansion within the next five years in some of the world's most exciting destinations,concentrating on markets in Asia-Pasific and the Americas.

2018 | UNVEILS AUSPICIOUS CELEBRATION CHINESE  NEW YEAR |  LE MERIDIEN KOTA KINABALU

Auspicious celebrations at Le Meridien Kota Kinabalu with delicious dining offers prepared by Executive Chef Fahdrul bin Hj Abd Malek and his culinary team.

Begin your festivities with our Prosperity Salmon Yee Sang set available from 1 february to 2 March from RM88nett onwards per platter. With family of friends, dine in or take away, Yee Sang tossing traditions is to welcome the year with wishes for good fortune, happiness, good healthy and long life.

Chinese New Year is all about the reunion and gatherings of families and friends and what better way to celebrate the occasion with delicious buffet featuring the holiday special delicacies including Peking Duck, Ginger Steamed Prawns with Egg White and Chilli Soya Dressing, and Szechuan Style Crispy Chicken.

Guest can also enjoy these and more appetizing dishes with our :


  • Reunion Dinner Buffet on 15 February - RM168nett per adult 
  • Lunar New Year on 16 & 17 February 
  • Lunch Buffet - RM118nett per adult
  • Dinner Buffet - RM138nett per adult
  • Chap Goh Mei Dinner Buffet - RM138nett per adult
  • Oriental Weekend Dinner Buffet from 15 February to 4 March - RM138nett per adult.
  • Prosperity salmon Yee Sang 1 February to 2 March - Small : RM88net | Medium : RM118nett | Big : RM128nett
Children under 12 year of age enjoys a 50% discounts.

For those who prefers a more private and bigger celebration, Le Meridien Kota Kinabalu also offers banquet set menus from RM1288nett onwards.

Guest can also enjoy special discount using their SPG or banking cards. For more information, please contact +6088 322 238















Saturday, February 3, 2018

PELBAGAI RASA HANYA DI IMYATI CAFE

February 03, 2018 1 Comments
Assalamualaikum Food Hunter sekalian... ni I nak kongsi salah satu tempat makan yang sedap & best kat Sabah ni. Korang yang baru nak pergi Sabah, boleh cuba makan kat sini. Cari je gerai nama IM YATI CAFE. Gerai IM YATI CAFE ini kat belah hujung kiri, berdepan dengan Affin Bank, Sadong Jaya.

Apa yang best? uihhhh banyak yang best tau. Semalam kita orang gi makan kat sini 7 orang, berebut-rebut mana nak makan dulu hahaha. Rasa semua nak sumbat dalam 1 masa. Gelojohnya ish ish hehehe.

Korang, kalau rasa nak makan, makanan Thailand ke Indonesia ke Sarawak ke, elok sangatlah datang sini. Resepi Asli yang dibawa khas oleh Owner kedai sendiri membuatkan, masakan kedai ni berbeza dengan masakan kedai lain. Bukan tu saja, kalau korang pergi sebelah petang, korang akan di

I ni sejenis yang cerewet bab-bab makan, tapi kedai ni  buat i rasa macam makan kat kampung dengan family. Rasa masakan pun memang padu woahhh! memang ngamlah dengan tekak cerewet ni. Opss...tetiba rindu nak makan kat sana lagi ahaks! bawa husband lah hujung minggu ni hehehe.

Jom cuci mata tengok menu yang kitaorang makan semalam.

Tempat : ImYati Cafe, Sadong Jaya, Kota Kinabalu, Sabah
Waktu Operasi : 6.00 pagi - 9 malam
Facebook : IMYATI Cafe









Hah.... sedapa tak? Terliur tak? Apa lagi jom serbu, owner dan staff semuanya peramah tau.