Follow Us @lizaaryannazaara

Saturday, August 19, 2017

Cara Ambil Duit Tabung Haji Melalui Akaun Maybank

August 19, 2017 2 Comments
Asslamualaikum w.b.t



Harini nak share berkenaan tajuk diatas. Mungkin tak semua orang tahu bahawa korang boleh daftar dengan mudah, dan keluarkan duit tabung haji korang/anak hanya dengan cara yang begitu mudah.

Pertama korang perlu ada :

*No. Akaun tabung haji korang atau anak
*No. Siri buku tabung haji
*No. Ic bagi akaun anak korang (kalau korang nak masukkan akaun anak sekali pun boleh

Step 1: Pergi ke mesin ATM MAYBANK kemudian klik macam biasa dan PILIH TABUNG HAJI pada MENU UTAMA

Step 2: Kemudian follow semua yang tertera di skrin daftar akaun tabung haji korang/anak korang, masukkan nombor akaun dan masukkan nombor siri buku tabung haji

Step 3: Bila semua dah buat, korang bolehlah keluarkan duit tabung haji korang on the spot.

So ini sahaja tips yang sangat simple dari saya. Hehe! Tak faham bolehlah tanya ye.

Wednesday, August 16, 2017

Kerja VS Keluarga, Manakah Pilihan Anda?

August 16, 2017 5 Comments
Assalamualaikum w.b.t


Keluarga adalah satu organisasi yang mana tempat bermulanya emosi kita dibentuk. Harus diingat, apabila kita bahagia bersama keluarga, kerja kita juga akan berjalan dengan lancar. Bayangkan jika semalam kita bergaduh dengan suami/isteri, apa jadi bila datang di tempat kerja keesokan harinya? Pasti kita akan rasa tiada semangat, fikiran bercelaru dan aura negatif sepanjang hari. Begitu juga sebaliknya, apabila kita gembira dan bahagia bersama keluarga pasti aura positif sepanjang hari akan membuatkan kita bekerja dengan gembira dan agresif. Dan bonusnya, pasti ada idea-idea yang tak terjangkau melalui otak fikiran kita.

Sebagai ketua, kita hendaklah peka dengan permasalahan keluarga kakitangan sekiranya hendak membina sesebuah organisasi yang cemerlang. Sekiranya pekerja tersebut dilanda pelbagai masalah rumahtangga, bagaimana organisasi kita hendak melahirkan seseorang yang berkualiti? Sedangkan pekerja tersebut tidak mampu menguruskan sesebuah organisasi kecil beliau, apatah lagi hendak menguruskan organisasi yang mempunyai cabang yang sangat besar. Oleh sebab itu, sebagai seorang ketua, amat penting menjaga dan menitikberatkan soal kebajikan pekerja.

Saya terpanggil untuk menulis entry ini berdasarkan pengalaman yang berlaku didepan mata. JOM BINCANGKAN, Mengikut pandangan anda, didalam sesebuah organisasi, ADILKAH apabila organisasi tersebut menyatakan KERJA ADALAH PERKARA YANG PALING UTAMA, MANAKALA KELUARGA ADALAH PERKARA KEDUA? dan MANAKAH PILIHAN ANDA, KERJA ATAU KELUARGA?

Tuesday, August 15, 2017

Satu-satunya Produk Kosmetik berasaskan Air Zam-zam

August 15, 2017 9 Comments
Assalamualaikum korangggg.....

Excited sangat ni nak cerita pasal satu produk ni. Hah nak tahu produk apa? ni dia FIZA BEAUTE COSMETIC. 

Pemilik FIZA BEAUTE COSMETIC ini merupakan Makeup Artis (MUA) yang berasal daripada Sabah. Orangnya iras Siti Nurhaliza tau. Kalau korang nak minta makeup bolehlah guna servis akak ni. Harga murah dan berbaloi-baloi sangat. Akak ni pun selalu buat kelas makeup tau.

Okay jom tengok apa yang BESTNYA produk KOSMETIK MERAWAT TERBAIK ABAD INI!!!



1. HD FLAWLESS FOUNDATION 



Sebelum ni saya tak pernah lagi beli produk local macam ni, yalah poduk kecantikan semua pun beli kat watson. So trylah Foundation kakak kita ni, dan hasilnya WOW ok! sangat WOW! Setaraf dengan produk antarabangsa. Struktur Foundation ni memang sangat best dan senang nak blend. Bila pakai kita takkan rasa kulit kita tu tebal dan berminyak. Semakin lama pakai, kulit akan jadi lebih GLOWING dan FLAWLESS juga TAHAN LAMA TAK MEREKAH! itu sangat penting bila pakai makeup dengan jangka masa yang lama. Dari pagi pakai sampai ke malam pun muka tetap berseri-seri malah menaikkan lagi seri muka. Oh ya FYI foundation ni juga berasaskan air zam-zam dan sudah semestinya ianya MESRA WUDUK. Selain daripada berfungsi sebagai menutup celah, foundation ini juga dapat merawat jeragat dan jerawat. Mengandungi SPF50 yang mana ianya mampu melindungi kulit kita daripada sinar UV/UVB yang merbahaya kepada kulit. Foundation ini juga kaya dengan Vitamin E & C . Dap-dap je dah lawa tau hehe


2. SERUM BOTOX ADVANCE GOLD 24K



Yang ni pun saya firstime pakai. sebelum ni memang tak pernah pakai serum. Serum ni kita pakai pagi selepas mandi & malam sebelum tidur. Boleh digunakan sebelum makeup atau selepas makeup. Kelebihan serum ni adalah ianya sesuai dengan semua jenis kulit, mengekalkan makeup supaya tahan lama, menganjalkan dan menambahkan seri pada wajah, mengawal minyak pada wajah, memperbaiki kulit yang rosak akibat daripada sinar UV dan kekal menjadikan wajah sentiasa glowing. Bahan-bahan yang terdapat dalam serum ni adalah, Aqua, rose water, witch hazel, liquorice, gluatatione, collagen, hyaluronic,  Vitamin C, aloe vera extract, pearl satin powder dan coloring.

3. SUPER GLOWING MAKEUP SPRAY


Yang ni confirm masuk list my new baby cosmestic hehhee. Berasaskan air zam-zam, melembapkan kulit, makeup tahan lama, flawless dan glowing. Pakai selepas makeup ya. Spray dan tunggu beberapa minit korang akan nampak hasilnya.

4. MATTE LIP CREAM
Jenis bibir saya ni cepat sangat mengelupas dan kering, so bila nak pakai apa-apa lipstik kat bibir ni pun kenalah pilih yang terbaik. Setakat yang saya pakai Matte Lip Cream by Fiza Beaute Cosmetic ni, bibir saya seperti dirawat apa taknya ianya mengandungi Madu, Aloevera, Kolagen, Coconut oil, vitamin E dan SPF 35. Tahan lama walaupun selepas makan! 
Kat bawah ni korang boleh tengok video dan gambar testimoni saya sendiri tau. 


Minta maaf sila terbalikkan telefon korang ahahaha 


Photoshoot full pakai Fiza Beauty Cosmetic


Ni pic selepas jamuan raya. Pakai makeup start jam 8.00 pagi dan habis jamuan jam 3.00 petang. Maintain i tak tipu serius produk ni terbaik!

Oh ya bagi korang yang nak menjana pendapatan dengan menjual kosmetik adalah sangat-sangat dialukan untuk menjadi stokis atau agen. 


Hubungi nombor kak Fiza diatas ya. 











Wednesday, August 9, 2017

PEMBUAT HEADER YANG PALING TIP TOP

August 09, 2017 6 Comments
Assalamualaikum hai korang, lama tak bersiaran kan. Harini entry, nak cerita pasal Header yang comel lote ni hah.

Comelkan header ni. Nak tau siapa buat? cek klik SINI hah tulah orang yang membuat header i comel secomel orangnya. Hehe. Harga? eh eh kalau korang tahu harga untuk buat header ni, boleh fengsannnn tau haha. Murah sangat. yang penting service dia terbaik. Dia akan buat sampai korang puashati dan rambang mata, terjuling mata nak memilih hahaha.

So, apa tunggu lagi jomlah cepat email si cantik manis tu. 


Thursday, August 3, 2017

SELUAR SUKAN TERBAIK

August 03, 2017 10 Comments
Assalamualaikum, siapa kat sini yang rajin bersukan? atau masih tercari-cari seluar yang selesa untuk bersukan? atau ada masalah bila nak cari seluar sukan je, mesti berjam-jam nak pilih mana yang terbaik?

Jom try seluar dari https://www.jonlivia.com/ ni. Kadang-kadang kita ni naklah cari seluar yang bila pakai tak nampak gemuk atau tak nak nampak lemak-lemak tepu kat kaki kita kan haha, tapi dengan Pants dari Jonlivia ni, korang mesti terkejut sebab memang nampak slim bila pakai tau. Macam saya ni jenis suka pakai seluar yang besar sikit, bila sampai seluar jonlivia ni, size M eh nampak macam kecil je, tapi bila dah pakai WOW tak rasa sempit pun. Selesa jangan cakap, memang selesa sangat!

Apa yang saya paling suka dengan seluar ni saya cubalah pakai masa jogging kat taman beberapa kali, tapi eh lama-kelamaan lemak-lemak kat perut dan paha dah semakin mengecil. Bila pakai lama dan berpeluh pun tak rasa seluar tu melekit,sebab fabrik dari seluar tu pun dah nyata "Super Absorbent" iaitu penyerapan yang terbaik. Jadi nak bersukan, nak beryoga atau nak berzumba lama-lama pun tak ada masalah dengan seluar yang sangat selesa ni.

Jom tengok web diorang, untuk lelaki pun ada tau. Korang jangan cakap lepas ni tak tahu mana nak cari seluar sukan yang best ye. Guna hujung jari je, Jonlivia kan ada untuk korang. Ok see next entry yaaa...

Jonlivia Lifestyle Club (Walk-in)

Tuesday to Friday :11.30am - 8.30 pm
Saturday and Sunday : 11.30am - 3.00 pm
For Any Enquiries please contact YUKI : 016-263 4410 / 016-226 5575

Location :
No. 70A,70B & 70C, 
Jalan SS2/67 Wilayah Persektuan
47300 Petaling Jaya Selangor

Ni pic beryoga tengah malam haha!